Φάβα “παντρεμένη”

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Ο Ηλίας Μαμαλάκης σου φέρνει μια εξαιρετική συνταγή για φάβα…. παντρεμένη δηλαδή συνδυασμένη με κρεμμύδι και ντομάτα!

Συστατικά

  • 1/2 κιλό φάβα
  • 1 ολόκληρο κρεμμυδάκι
  • λίγο αλάτι
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
  • 10 ντοματίνια Σαντορίνης
  • 3 κουτ. σούπας κάπαρη
  • 1 φλιτζάνι του καφέ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια κατσαρόλα βράσε τη φάβα προσθέτοντας 1 λίτρο νερό μαζί με λίγο αλάτι.
  • Προσθέτετε το ολόκληρο κρεμμύδι και μαγείρεψε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συχνά μέχρι να χυλώσει.
  • Την αφήνεις να χλιαρέψει και την περνάς από το μύλο του πουρέ να γίνει βελούδινη.
  • Ετοίμασε το “παντρολόγημα”. Σε ένα τηγάνι ζέστανε το λάδι και ρίξε μέσα τις ροδέλες του κρεμμυδιού. Τις σοτάρεις σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν αλλά και να ροδίσουν ελαφρά.
  • Ρίξε μέσα στο τηγάνι την κάπαρη και τα ντοματίνια κομμένα στη μέση. Ανακάτεψε 2 φορές και ρίξε το μισό μίγμα του τηγανιού μέσα στη φάβα.
  • Ανακάτεψε και σέρβιρε σε πιατέλα. Ρίξε από πάνω το υπόλοιπο μισό μίγμα του τηγανιού μαζί με το λαδάκι που έμεινε στο τηγάνι.
  • Τη σερβίρεις ζεστή.

Tip


Read More

And More