Φραγκόκοτα Μαρινέ

2 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Όταν η μαγειρικές ικανότητας ξεπερνούν ακόμη και τους Master Chef, τότε πρέπει και οι συνταγές να είναι αντάξιες της μαγειρικής σου δεινότητας. Μια gourmet συνταγή από το Εστιατόριο ΣΤΑΧΥ του Elefsina Hotel μόνο για το TLIFE. Για πιο… εκλεπτυμσένες γιορτές!!!

Συστατικά

  • 2 φιλέτα φραγκόκοτας
  • 2 γλυκοπατάτες κόκκινες
  • 1 μήλο πράσινο σε κύβους
  • 1 κουταλιά σούπας μηλόξυδο
  • 50 γρ. μουστάρδα σε κόκκους
  • 10γρ. φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 10γρ. ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 10γρ. τζίντζερ
  • 1 κλωναράκι μαϊντανό
  • 1 κλωναράκι δυόσμο
  • 60 ml. Ελαιόλαδο
  • 2 κομμάτια αστεροειδή γλυκάνισο
  • 100ml. κόκκινο γλυκό κρασί
  • 100ml. λευκό ξηρό κρασί
  • 25ml. Μέλι
  • 50γρ. βούτυρο αγελάδας

Τρόπος Μαγειρέματος

  • ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ: Στο μισό ελαιόλαδο, σωτάρουμε σε ένα κατσαρολάκι το μήλο, τα κρεμμύδια και το τζίντζερ.
  • Προσθέτουμε 30ml από το λευκό και 30ml από το κόκκινο γλυκό κρασί, το μηλόξυδο και την μουστάρδα και αφήνουμε το μίγμα να βράσει για 8 περίπου λεπτά.
  • Προσθέτουμε το μέλι, τον δυόσμο και τον μαϊντανό, ανακατεύουμε και μεταφέρουμε το μίγμα στο μπλέντερ.
  • Χτυπάμε όλα τα υλικά για αν γίνει η μαρμελάδα και την ξαναβάζουμε στην φωτιά για 3 λεπτά.
  • Αφαιρούμε ένα φλιτζανάκι του καφέ μαρμελάδα για να την χρησιμοποιήσουμε μετά στην σάλτσα μας.
  • ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΨΗΣΙΜΟ ΦΙΛΕΤΩΝ : Με μια οδοντογλυφίδα τρυπάμε τα φιλέτα μας σε διάφορα σημεία, ώστε να βοηθήσουμε το μαρινάρισμα και τα τοποθετούμε σε ένα κατσαρολάκι μαζί με την μαρμελάδα.
  • Σκεπάζουμε και όταν πάρει το σκεύος θερμοκρασία δωματίου, το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
  • Στη συνέχεια αφαιρούμε την μαρινάδα από τα φιλέτα και τα περνάμε από προθερμασμένο τηγάνι με ελάχιστο λάδι, φροντίζοντας να τα γυρνάμε και από τις 2 όψεις.
  • Προσθέτουμε τα υγρά της μαρινάδας και τον γλυκάνισο. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στον φούρνο στους 180ο για 10 λεπτά.
  • ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΕΣ ΓΛΑΣΕ: Καθαρίζουμε τις γλυκοπατάτες και αφού τις κόψουμε κυδωνάτες, τις τηγανίζουμε για 10 λεπτά.
  • Στη συνέχεια τις μεταφέρουμε σε ένα ταψάκι, τις ραντίζουμε με λίγο γλυκό κρασί και προσθέτουμε το βούτυρο.
  • Ολοκληρώνουμε με ψήσιμο στον φούρνο προθερμασμένο στη μέγιστη θερμοκρασία του.
  • ΣΑΛΤΣΑ: Στην μαρμελάδα που έχουμε κρατήσει, προσθέτουμε 20γρ. (ένα σφηνάκι) ξηρό και 20γρ. γλυκό κρασί και ανακατεύουμε.
  • ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ : Στήνουμε τις πατάτες σε πυργάκι, πάνω στο οποίο ακουμπάμε το φιλέτο. Περιχύνουμε με την σάλτσα και σερβίρουμε!

Tip


Read More

And More