Γαρίδες με καταΐφι και σος παντζάρι

40' Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
1
Mερίδες

Ο Άκης Πετρετζίκης ετοιμάζει ένα διαφορετικό πιάτο με θαλασσινά και τραγανό καταΐφι.
Από την εκπομπή “Κάντο όπως ο Άκης”!

Συστατικά

  • 200 γρ. καταΐφι αποψυγμένο
  • 80 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 500 γρ. γαρίδες
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Χυμός παντζαριού
  • Ξύδι μπαλσάμικο
  • Παντζάρι, κομμένο σε κύβους
  • Λίγο μέλι
  • Λίγο βασιλικό, για γαρνίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Λιώνουμε το βούτυρο σ’ ένα τηγάνι. Ξάνουμε το καταΐφι και το βάζουμε σε ένα μικρό ταψάκι. Βρέχουμε το καταΐφι καλά με το βούτυρο, με τη βοήθεια ενός πινέλου. Ψήνουμε το καταΐφι στους 180 βαθμούς, για 10′ λεπτά. Ζεσταίνουμε καλά ένα τηγάνι. Καθαρίζουμε τις γαρίδες και τις μαρινάρουμε με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Σοτάρουμε τις γαρίδες, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
  • Αποσύρουμε τις γαρίδες, επαναφέρουμε το τηγάνι στη φωτιά και σοτάρουμε το παντζάρι, με λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τον χυμό παντζαριού και μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε λίγο μέλι και λίγο ξύδι μπαλσάμικο. Μαγειρεύουμε, μέχρι να γλασάρει η σάλτσα.
  • Γαρνίρουμε με τα φύλλα βασιλικού.

Tip


Read More

And More