Γεμιστό χοιρινό ρολό με μυρωδικά

3 ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Οι Ιταλοί το λένε πορτσέτα και είναι μια λιχουδιά ιδανική για καθε εορταστικό τραπέζι! O Gennaro Contaldo είναι Ιταλός σεφ και συνεργάτης του Jamie Oliver και σου δίνει μια τέλεια συνταγή για χοιρινό ρολό!

Συστατικά

  • Ένα κομμάτι χοιρινή ωμοπλάτη 3 κιλά από χωρίς κόκκαλα, με την πέτσα της
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για τη γέμιση
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • ελαιόλαδο
  • 200 γραμμ. συκωτάκια κοτόπουλου ψιλοκομμένα
  • 200 γραμμ. χοιρινό κιμά
  • 75 γραμμ. κουκουνάρι
  • 100 γραμμ. σταφίδες
  • μισό μάτσο φρέσκο φασκόμηλο, τα φύλλα μόνο
  • μισό μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί +λίγο ακόμη
  • 8 καρότα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
  • Άπλωσε το κρέας σε μια επιφάνεια με την πέτσα προς τα κάτω και αλατοπιπέρωσέ το γενναία, κάνοντας μασάζ με τα χέρια για να απλωθεί το αλατοπίπερο.
  • Ζέστανε μια καλή ποσότητα ελαιολάδου σε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και τηγάνισε το κρεμμύδι σου για 10 λεπτά να ροδίσει.
  • Χαμήλωσε τη φωτιά και ρίξε τα συκωτάκια και τον κιμά.
  • Με ξύλινη κουτάλα διάλυσε τον κιμά ανακατεύοντας και ρίξε το κουκουνάρι, τις σταφίδες, το φασκόμηλο, το μαϊντανό και αλατοπίπερο.
  • Σβήσε με λίγο κρασί, ανακάτεψε καλά και απόσυρε από τη φωτιά.
  • Βάλε τη γέμιση σε μπολ και άφησέ την να κρυώσει.
  • Μόλις κρυώσει άπλωσέ την στη μέση του χοιρινού σου.
  • Κάνε το κρέας σου ένα σφιχτό ρολό που θα στερεώσεις με 4-5 κομμάτια μαγειρικού σπάγγου.
  • Βάλε το ρολό σου σε ταψί και περίχυσέ το με λάδι και αλατοπίπερο.
  • Βάλε στο πλάι του ρολού τα καρότα που έχεις καθαρίσει.
  • Ρίξε στο ταψί ένα ποτήρι κρασί και ένα ποτήρι νερό και βάλε το στο φούρνο.
  • Χαμήλωσε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήσε το ρολό μέχρι να ροδίσει η πέτσα του και να ψηθεί ο κιμάς.
  • Για να το σερβίρεις, κόψε το σπάγγο, αφαίρεσε αν θέλεις την πέτσα και κόψε σε ροδέλες.

Read More

And More