Οι Ιταλοί το λένε πορτσέτα και είναι μια λιχουδιά ιδανική για καθε εορταστικό τραπέζι! O Gennaro Contaldo είναι Ιταλός σεφ και συνεργάτης του Jamie Oliver και σου δίνει μια τέλεια συνταγή για χοιρινό ρολό!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Ένα κομμάτι χοιρινή ωμοπλάτη 3 κιλά από χωρίς κόκκαλα, με την πέτσα της
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Για τη γέμιση
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- ελαιόλαδο
- 200 γραμμ. συκωτάκια κοτόπουλου ψιλοκομμένα
- 200 γραμμ. χοιρινό κιμά
- 75 γραμμ. κουκουνάρι
- 100 γραμμ. σταφίδες
- μισό μάτσο φρέσκο φασκόμηλο, τα φύλλα μόνο
- μισό μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 ποτήρι κόκκινο κρασί +λίγο ακόμη
- 8 καρότα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
- Άπλωσε το κρέας σε μια επιφάνεια με την πέτσα προς τα κάτω και αλατοπιπέρωσέ το γενναία, κάνοντας μασάζ με τα χέρια για να απλωθεί το αλατοπίπερο.
- Ζέστανε μια καλή ποσότητα ελαιολάδου σε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και τηγάνισε το κρεμμύδι σου για 10 λεπτά να ροδίσει.
- Χαμήλωσε τη φωτιά και ρίξε τα συκωτάκια και τον κιμά.
- Με ξύλινη κουτάλα διάλυσε τον κιμά ανακατεύοντας και ρίξε το κουκουνάρι, τις σταφίδες, το φασκόμηλο, το μαϊντανό και αλατοπίπερο.
- Σβήσε με λίγο κρασί, ανακάτεψε καλά και απόσυρε από τη φωτιά.
- Βάλε τη γέμιση σε μπολ και άφησέ την να κρυώσει.
- Μόλις κρυώσει άπλωσέ την στη μέση του χοιρινού σου.
- Κάνε το κρέας σου ένα σφιχτό ρολό που θα στερεώσεις με 4-5 κομμάτια μαγειρικού σπάγγου.
- Βάλε το ρολό σου σε ταψί και περίχυσέ το με λάδι και αλατοπίπερο.
- Βάλε στο πλάι του ρολού τα καρότα που έχεις καθαρίσει.
- Ρίξε στο ταψί ένα ποτήρι κρασί και ένα ποτήρι νερό και βάλε το στο φούρνο.
- Χαμήλωσε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήσε το ρολό μέχρι να ροδίσει η πέτσα του και να ψηθεί ο κιμάς.
- Για να το σερβίρεις, κόψε το σπάγγο, αφαίρεσε αν θέλεις την πέτσα και κόψε σε ροδέλες.
Tip
Σέρβιρέ το με αυτές τις τέλειες πατάτες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ