Η Ελληνική Σαλάτα του Jamie

20 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Ο Jamie Oliver λατρεύει την ελληνική κουζίνα και δεν χάνει ευκαιρία να την παρουσιάσει στους αγαπημένους του. Δες εδώ μια εκδοχή της ελληνικής σαλάτας από τα χεράκια του…

Συστατικά

  • 2 μέτριες ώριμες ντομάτες
  • 200 γρ. ντοματάκια cherry
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
  • 1 αγγούρι
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • Μια χεριά φρέσκο άνηθο
  • Μια χεριά φρέσκα φύλλα μέντας
  • Μια χούφτα μαύρε ελιές καλαμών
  • Αλάτι
  • Κόκκινο ξίδι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 200γρ. τυρί φέτα
  • 1 κ.γ. ξηρή ρίγανη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Κόψε τις ντομάτες σε διαφορετικά σχήματα, τα cherry στη μέση και τις ντομάτες σε φετούλες
  • Βάλε τις ντομάτες μέσα σε ένα μεγάλο μπολ και πρόσθεσε το κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φετούλες
  • Κόψε και το αγγουράκι σε φετούλες και πρόσθεσε επίσης στη σαλάτα, μαζί με την πιπεριά σε χορταστικές ροδέλες
  • Χοντρόκοψε τον άνηθο και τα περισσότερα φυλλαράκια της μέντας – κράτησε τα μιρκότερα για το γαρνίρσμα – και βάλε και αυτά στο μπολ με τη σαλάτα
  • Πίεσε μέσα στη χούφτα σου τις ελιές επάνω από το μπολ και ρίξε και αυτές μέσα στη σαλάτα
  • Αλατοπιπέρωσε, πρόσθεσε το ξίδι, το λάδι και ανάμειξε να πάει παντού. Δοκίμασε και συμπλήρωσε ότι χρειάζεται
  • Σέρβιρε με το τυρί φέτα, ρίγανη και τα φυλλαράκια μέντας που κράτησες
  • Ράντισε με λίγο ακόμη ελαιόλαδοκαι σέρβιρε αμέσως

Tip


Read More

And More