Η πορτοκαλόπιτα του Άκη

1 1/2 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ένα γλυκό που ευωδιάζει πορτοκάλι σε κάθε του μπουκιά. Η πορτοκαλόπιτα του Άκη Πετρετζίκη έχει αποκτήσεις δεκάδες θαυμαστές κι έτσι αποφασίσαμε να τη δοκιμάσουμε κι εμείς.
Συνταγή από την εκπομπή Πρωινό mou.

Συστατικά

  • 5 πορτοκάλια – 3 ολόκληρα & τo ξύσμα και τo χυμό από τα άλλα 2
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 250 γρ. σπορέλαιο
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 250 γρ. γάλα πλήρες
  • 2 βανίλιες
  • 3 αυγά
  • 1 φακελάκι baking powder (1 γεμάτη κ.σ.)
  • Για το σιρόπι: 700 γρ. ζάχαρη
  • 500 γρ. νερό
  • Τα φλούδια από το ένα πορτοκάλι που δεν έχουμε βγάλει το ξύσμα του

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε δύο πορτοκάλια σε νερό που βράζει για μία ώρα. Κόψε στη μέση και αφαίρεσε τα κουκούτσια. Στίψε να φύγουν τα πολλά υγρά και άφησε στην άκρη.
  • Πάρε το ξύσμα από άλλα δύο πορτοκάλια και στίψε μαζί με το τρίτο που περισσεύει να πάρεις το χυμό τους.
  • Βάλε τα πορτοκάλια που έβρασες στο μπλέντερ με τη ζάχαρη και χτύπησε καλά. Πρόσθεσε το γάλα και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το φύλλο και το χυμό. Πρόσεξε το baking να μπει στο τέλος και να μην ανακατέψεις πολύ μετά.
  • Βουτύρωσε και αλεύρωσε ένα ταψί και στρώσε ένα φύλλο. Από πάνω ρίξε αρκετό μείγμα του μπλέντερ. Κάνε το ίδιο με τα υπόλοιπα φύλλα ώστε να τη μοιράσεις ανάμεσα σε όλα σου τα φύλλα.
  • Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160oC για 40′ λεπτά να γίνει ωραία, τραγανή και χρυσαφένια η πορτοκαλόπιτα.
  • Στο μεταξύ ετοίμασε το σιρόπι. Βράσε το νερό με τη ζάχαρη και τις φλούδες. Αφού λιώσει η ζάχαρη και πάρει δύο βράσεις κατέβασε από τη φωτιά και πρόσθεσε το χυμό που κράτησες από τα πορτοκάλια. Άφησε να κρυώσει καλά.
  • Βγάλε την πορτοκαλόπιτα από το φούρνο και σιρόπιασε με το σιρόπι κρύο.

Tip


Read More

And More