Κανελόνια με κοτόπουλο και πλούσια σάλτσα

1' Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Η αγαπητή τηλεμαγείρισσα ετοιμάζει ένα λαχταριστό γεύμα που θα κάνει όλο το τραπέζι να βγάλει επιφωνήματα θαυμασμού. Απολαυστικά κανελόνια κοτόπουλου, λουσμένα σε πλούσια κρέμα μπεσαμέλ.
Συνταγή από την εκπομπή “Το Πρωινό”

Συστατικά

  • 1/2 κιλό κιμά κοτόπουλο
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 500 γρ. ζεματισμένο σπανάκι
  • 250 γρ. άσπρα μανιτάρια
  • 1/2 φλιτζάνι καρύδια
  • 1-1/2 φλιτζάνια τυρί κρέμα ή ανθότυρο
  • 1 -1/2 φλιτζάνια παρμεζάνα ψιλοτριμμένη
  • 1 ντομάτα
  • 20 κανελόνια
  • Σάλτσα: 3 κ.σ. βούτυρο
  • 3 κ.σ. γεμάτες αλεύρι
  • 3 φλιτζάνια γάλα
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο
  • Λίγο μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι & πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές λάδι και ροδίζουμε τον κιμά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο κι αφήνουμε να μαραθούν.
  • Σε λίγο βούτυρο σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια, αρωματίζουμε με λίγο θυμάρι ή μοσχοκάρυδο, τα προσθέτουμε στον κιμά και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τα καρύδια και το ψιλοκομμένο σπανάκι. Ανακατεύουμε. Αφήνουμε λίγο τη γέμιση να κρυώσει και προσθέτουμε το τυρί κρέμα και 1 φλιτζάνι παρμεζάνα.
  • Γεμίζουμε τα κανελόνια με κορνέ ή με το χέρι.
  • Για την σάλτσα: Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα και ψήνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας για 2-3′ λεπτά.
  • Προσθέτουμε λίγο, λίγο το γάλα ανακατεύοντας ώσπου να γίνει λεία η κρέμα. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το μοσχοκάρυδο και αφού πήξει ελαφρά προσθέτουμε το κεφαλοτύρι. Αλατοπιπερώνουμε. Βουτυρώνουμε το πυρίμαχο σκεύος. Κάνουμε μια στρώση με την ντομάτα σε φέτες. Ρίχνουμε μια κουταλιά μπεσαμέλ. Κάνουμε μια στρώση τα κανελόνια το ένα πλάι στο άλλο και περιχύνουμε με την υπόλοιπη κρέμα. Τέλος, πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα.
  • Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200oC για 20′ λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20′ λεπτά επιπλέον.

Tip


Read More

And More