Καρμπονάρα

40 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Κλασική συνταγή από διάσημα χέρια. Ο γαλλική καταγωγής Σεφ, με το διάσημο εστιατόριο στη Νέα Υόρκη και την δική του τηλεοπτική σου δίνει τη δική του ματιά σε ένα φημισμένο πιάτο! 

Συστατικά

  • 1/2 φλίτζάνι μπέικον ψιλοκομμένο
  • 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
  • 2 μεγάλους κρόκους αυγών
  • 1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι
  • 240 γρ. ζυματικά λινγκουίνι
  • 1 1/2 φλιτζάνι τριμμένη Παρμεζάνα
  • 4 κ.σ. ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει
  • Στο μεταξύ σόταρε το μπέικον σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, να γίνει τραγανό. 10 λεπτά αρκούν
  • Πρόσθεσε στο μπέικον την κρέμα γάλακτος και άφησε το μείγμα να αρχίσει να κοχλάζει
  • Ρίξε τον κρόκο στη σάλτσα ανακατεύοντας ζωηρά και αλατοπιπέρωσε
  • Όταν η σος είναι έτοιμη, βάλε τα λινγκουίνι να βράσουν και φρόντισε να τα βγάλεις αλ ντέντε
  • Στράγγιξε τα μακαρόνια και πρόσθεσέ τα μέσα στην σος
  • Συμπλήρωσε το 1 φλιτζάνι παρμεζάνα και τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια. Άφησε το φαγητό να σταθεί για 1 λεπτό, επιτρέποντας να αναμειχθούν οι μυρωδιές
  • Μοίρασε σε 4 πιάτα, πρόσθεσε επιπλέον σος από πάνω και σέρβιρε με έξτρα παρμεζάνα

Tip

Μην "καις" τα μακαρόνια σου... υπάρχει πιο υγιεινός τρόπος να μην κολλάνε. Κάνε κλικ εδώ

Read More

And More