Κεφτεδάκια καβουριού

1 Ώρα και 30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

O Jamie κάνει κεφτεδάκια από καβουρόψιχα και τα συνοδεύει με υπέροχη σάλτσα από ψητά λαχανικά! Τα λόγια λοιπόν εδώ είναι περιττά… Απλά απολαυστικά

Συστατικά

  • 1/2 κιλό μικρές στρογγυλές πατάτες καθαρισμένες και – για τις μεγαλύτερες – κομμένες στη μέση
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • 1/2 κιλό καβουρόψιχα (κατά προτίμηση 2/1 μαύρου με λευκού χρώματος)
  • 2 λεμόνια
  • Μια χούφτα ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • 1/2 κόκκινη τσίλι πιπεριά
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΣ: 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη στα τέσσερα
  • 10 τοματάκια cherry με το τσαμπί τους
  • 1 φρέσκια πιπεριά τσίλι κομμένη στη μέση
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει. Άφησε για 20 λεπτά να μαλακώσουν
  • Στο μεταξύ βάλε στο γκρίλ ή σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο τις πιπεριές και τις ντομάτες να πάρουν έντονο χρώμα και άφησε στην άκρη να κρυώσουν
  • Σούρωσε τις πατάτες και άφησε να στεγνώσουν για μερικά λεπτά. Γύρισε πάλι στην κατσαρόλα με μια πρέζα αλάτι και πιπέρι και την ψύχα καβουριού. Λίωσε όλα τα υλικά μαζί
  • Ανακάτεψε το ξίσμα λεμονιού, τον μαϊντανό, την τσίλι και τα κρεμμυδάκια, ψιλοκόβοντας όλα τα υλικά μαζί. Πρόσθεσε τα μπαχαρικά στα υπόλοιπα υλικά και ανάμειξε και πάι
  • Μοίρασε σε 12 μέρη και άσησε το ψυγείο για 4 ώρες ή όλο το βράδυ στο ψυγείο να σφίξουν
  • Βάλε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και βάλε τα μισά κεφτεδάκια, να τα ψήσεις για 5 λεπτά περίπου γυρίζοντας και από τις δύο πλευρές να πάρουν χρώμα
  • Στο μεταξύ πάρε τα λαχανικά που έχεις ψήσει μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια, αλατοπιπέρωσε, πρόσθεσε ελαιόλαδο, το χυμό λεμνονού και μερικά φυλλαράκια βασιλικού ψιλοκομμένα
  • Σέρβιρε με τα κεφτεδάκια και τη σάλτσα και αν θέλεις έξτρα φρέσκο λεμόνι

Tip


Read More

And More