Κίτρινο κάρυ με μπακαλιάρο και λαχανικά

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Ζουμερός μπακαλιάρος σε ταϊλανδέζικη σάλτσα κίτρινου κάρυ με καρότο και μελιτζάνα

Συστατικά

  • ½ κ. σούπας ηλιέλαιο
  • 2 κρεμμύδια σε λεπτές λωρίδες
  • 2 κ. γλυκού σπόροι μουστάρδας
  • 1 κ. γλυκού κουρκουμάς
  • 2 κ. γλυκού κύμινο
  • 3 cm τζίντζερ τριμμένο
  • 2 πιπερίτσες τσίλι ψιλοκομμένες
  • 400 ml γάλα καρύδας light
  • 1 κ. γλυκού πάστα tamarind
  • 1 μικρή μελιτζάνα ψιλοκομμένη
  • 2 καρότα ψιλοκομμένα
  • 200 gr φασόλια κομμένα στη μέση
  • 600 gr μπακαλιάρος σε κύβους
  • αλάτι, πιπέρι
  • βρασμένο ρύζι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε σε ένα τηγάνι γουόκ ή μια ρηχή κατσαρόλα το λάδι σε μέτρια φωτιά.
  • Πρόσθεσε το κρεμμύδι με μία πρέζα αλάτι και σοτάρισε για περίπου 10 λεπτά.
  • Πρόσθεσε τα μπαχαρικά και το τζίντζερ με τις πιπερίτσες και συνέχισε να σοτάρεις.
  • Ρίξε και το γάλα καρύδας, την πάστα tamarind και 400 ml νερό με αλατοπίπερο και άσε τα υλικά να σιγοβράσουν.
  • Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, πρόσθεσε τη μελιτζάνα και συνέχισε το βράσιμο για πέντε λεπτά.
  • Πρόσθεσε και τα καρότα και βράσε για άλλα 15 λεπτά και έπειτα ρίξε και τα φασόλια για άλλα τρία λεπτά.
  • Βάλε και το ψάρι στη σάλτσα, ανακάτεψε και άσε να ψηθεί για πε΄ριπου τέσσερα λεπτά.
  • Πρόσθεσε αλατοπίπερο αν χρειάζεται και σέρβιρε με ρύζι.

Read More

And More