Κουσκούς με φιστίκια Αιγίνης και σταφίδες

20 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Ο Χριστόφορος Πεσκιάς παρουσιάζει μια νόστιμη και ελαφριά συνταγή από κους κους και φυστίκια Αιγίνης. Τι… βαθμό θα του βάζατε;

Πηγή: Γαστρονόμος

Συστατικά

  • 500 γρ. κουσκούς
  • 300 ml ζωμός κότας
  • 120 γρ. ελαιόλαδο
  • 80 γρ. κορινθιακές σταφίδες, μουσκεμένες για 20 λεπτά σε 50 ml μαύρο ρούμι ή κονιάκ (αν το φτιάξουμε για τα παιδιά, θα τις μουσκέψουμε σε νερό)
  • 75 γρ. φιλέ αμυγδάλου
  • 125 γρ. ψίχα από φιστίκια Αιγίνης
  • ξύσμα από 2 ακέρωτα βιολογικά λεμόνια + χυμός από 1/2 λεμόνι
  • 1/2 ματσάκι φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ρίχνουμε το κουσκούς σε ένα μπολ. Βάζουμε το ζωμό να πάρει μια βράση και τον αδειάζουμε μέσα στο μπολ με το κουσκούς.
  • Σκεπάζουμε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε το κουσκούς να μαλακώσει και να απορροφήσουν οι κόκκοι του όλο το υγρό, για περίπου 5 λεπτά.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο και «αφρατεύουμε» το κουσκούς, ανακατεύοντάς το με ένα πιρούνι (τα δόντια του πιρουνιού βοηθούν τους κόκκους να ξεκολλήσουν εύκολα μεταξύ τους).
  • Προσθέτουμε τις σταφίδες, το φιλέ αμυγδάλου, τα φιστίκια Αιγίνης, το χυμό και το ξύσμα των λεμονιών και το δυόσμο.
  • Νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Tip


Read More

And More