Κρεατόσουπα με κριθάρακι και ντομάτα

1h 25΄
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου σου έχει μια απλή και νόστιμη κρεατόσουπα, που δεν κοστίζει πολύ αφού τα κόκαλα είναι φθηνά αλλά δίνουν την καλύτερη σούπα!

Συστατικά

  • 4-5 κόκαλα μοσχαρίσια με λίγο ψαχνό
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα
  • 2 καρότα ψιλοκομμένα
  • 1 φλ. ψιλοκομμένη ντομάτα (εμπορίου ή φρέσκια)
  • 1 φλ. κριθαράκι ψιλό
  • ¼ φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πλύνε πολύ καλά τα κόκαλα και βάλ’ τα σε κατσαρόλα με κρύο νερό να τα σκεπάζει.
  • Άφησέ τα να βράσουν για 40 λεπτά ξαφρίζοντας το νερό όποτε εμφανίζεται αφρός από το κρέας.
  • Ζέστανε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και σώταρε τα λαχανικά εκτός από την ντομάτα για 3-4 λεπτά.
  • Ρίξ’ τα στη σούπα, πρόσθεσε την ντομάτα και σιγόβρασε για 20 λεπτά.
  • Πρόσθεσε το κριθαράκι, αλάτι και πιπέρι και σιγόβρασε λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσει το ζυμαρικό.
  • Αφαίρεσε τα κόκαλα από τη σούπα, καθάρισέ τα από το ψαχνό και ρίξε το ψαχνό στην κατσαρόλα.
  • Σέρβιρε με λίγο χυμό λεμόνι.

Tip

Είναι πολύ σημαντικό να πλύνεις πολύ καλά τα κόκκαλα πριν τα βράσεις και να ξαφρίσεις το νερό τους για είναι η σούπα σου καθαρή από μυρωδιές.

Read More

And More