Κρέπες με κανέλα και γέμιση αχλάδι και σαντιγί

20' Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Βραβεύτηκε με το βραβείο καλύτερης τοπικής κουζίνας από το περιοδικό Saveur. Η Mimi είναι παθιασμένη για τη γαλλική κουζίνα που την έμαθε από τη γιαγιά της και οι δημιουργίες της βγάζουν αυτή τη ρετρό και γλυκιά αισθητική της παλιάς, καλοφτιαγμένης συνταγής. Εδώ μια απολαυστική κρέμα με σαντιγί και αχλάδι! Δοκίμασέ τη…
Πηγή: Manger (mimithorisson.com)

Συστατικά

  • 2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • 1/3 του φλιτζανιού ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 500ml γάλα πλήρες
  • 1 ½ φλιτζάνι αλεύρι
  • Αλάτι στη μύτη του κουταλιού
  • 1 κ.γ. baking powder
  • 1 ½ κ.γ. κανέλα
  • 1 βανίλια
  • 1 με 2 αχλάδια ανάλογα με το μέγεθός τους
  • 250ml κρέμα γάλακτος

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Λιώσε το βούτυρο χωρίς να το κάψεις και κατέβασε από τη φωτιά. Άφησε να κρυώσει το βούτυρο.
  • Στο μεταξύ σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξε τα αυγά με τη ζάχαρη. Χτύπησε με σύρμα να ενωθούν και σιγά, σιγά πρόσθεσε το γάλα και το αλεύρι, το αλάτι και τη βανίλια. Συνέχισε το ανακάτεμα ώσπου να έχεις ένα απαλό ομοιγενή χυλό. Συμπλήρωσε τώρα την κανέλα και τέλος το βούτυρο.
  • Ζέστανε το αντικολλητικό σου σκεύος και ρίξε ¾ μια κουτάλας. Περίστρεψε με γρήγορες κινήσεις ώστε να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια η ζύμη και να κάνει ένα λεπτό φιλμ. Ψήσε για ένα λεπτάκι περίπου και γύρισε από την ανάποδη. Ψήσε για 30” δευτερόλεπτα ακόμη.
  • Βγάλε τις κρέπες αφού πάρουν καστανό χρώμα σε ένα πιάτο και κάνε την ίδια διαδικασία με όλο το υλικό. Σκέπασε τέλος το πιάτο με μια πετσέτα και από πάνω τύλιξε με μεμβράνη για να μείνουν οι κρέπες φρέκιες και απαλές. Άφησε τις να κρυώσουν για 10 λεπτά, όσο ετοιμάζεις τη γέμιση.
  • Χτύπησε την κρέμα γάλακτος να γίνει μια αφράτη σαντιγί. Καθάρισε τα αχλάδια και κόψε σε κυβάκια.
  • Βάλε σε κάθε κρέμα 1 κ.σ. κρέμα σαντιγί και 2 κ.γ. αχλάδια σε κύβους. Δίπλωσε στη μέση και στη συνέχεια άλλη μια φορά να φτιάξεις ένα αφράτο τριγωνάκι. Σέρβιρε αμέσως

Tip


Read More

And More