Limoncello

5 ημέρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Άλλη μια διάσμη tv Chef που εμπνέει εκατομμύρια ανθρώπων στην Αμερική να ασχοληθούν με την κουζίνα. Το ιταλοφερμένο όνομά της μας ενέπνευσε να βρούμε μια ιταλική συνταγή για να γνωρίσετε κι εσείς την βραβευμένη με Emmy Chef!

Συστατικά

  • 10 λεμόνια
  • 1 μπουκάλι (750 ml) βότκα
  • 3 1/3 φλιτζάνια νερό
  • 2 1/2 ζάχαρη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Με ένα καθαριστή για φασολάκια ή ένα μαχαίρι καθάρισε τα λεμόνια σε μεγάλες λωρίδες. Μπορείς να κρατήσεις τα λεμόνια για άλλες χρήσεις
  • Με ένα λεπτό μαχαιράκι καθάρισε το εσωτερικό λευκό της φλούδας
  • Βάλε τις φλούδες σε ένα μεγάλο βάζο και πρόσθεσε τη βότκα και σκέπασε με πλαστική μεμβράνη
  • Άφησε το μείγμα για 4 ημέρες μέσα στη βότκα σε θερμοκρασία δωματίου
  • Βάλε το νερό με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά άφησέ τα να αναμειχθούν καλά για πέντε λεπτά και να λιώσει η ζάχαρη
  • Πρόσθεσε το σιρόπι σου στη βότκα σκέπασε και άφησε το μείγμα να μείνει όλο το βράδυ. Αφαίρεσε τις φλούδες και μετέφερε το limoncello στα μπουκάλια
  • Σφράγισε τα μπουκάλια και βάλε στο ψυγείο να παγώσουν για τουλάχιστον 4 ώρες. Θα διατηρήσει τη γεύση του για περισσότερο από ένα μήνα

Tip

Είσαι περισσότερο fan του αρώματος μανταρινιού; Μήπως προτιμάς το πορτοκάλι; Δες εδώ πως θα το ετοιμάσεις

Read More

And More