Mini Burgers με απίθανη Remoulade σος

40 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Μια εκπληκτική συνταγή για να δελεάσεις τους καλεσμένους σου. Mini Burger με ατόφιο μοσχαρίσιο κιμά, μια εξαιρετική σος από κρέμα γάλακτος, σκόρδο και δενδρολίβανο και λιωμένο τυρί cheddar βεβαίως, βεβαίως! Συνταγή του διάσημου σεφ Wolfgang Puck

Συστατικά

  • 500γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 180γρ. τσένταρ σε φέτες
  • 8 μίνι ψμάκια για Burger
  • Μερικά φύλλα ρόκας
  • 8 ντοματάκια cherry κομμένα στα δύο
  • 4 αγγουράκια τουρσί κομμένα σε φετούλες
  • Για τη σος Remoulade: 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • Φρέσκο δενδρολίβανο
  • 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
  • 2 κ.σ. φυστικέλαιο
  • 3/4 του φλιτζανιού κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι κίτρινες και κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες σε κυβάκια

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε το γκριλ σου ή ένα τηγάνι με ραβδώσεις
  • Βάλε τον κιμά σε ένα μπολ και αλατοπιπέρωσε. Πλάσε τον κιμά και πρόσθεσε 2 κ.σ. από το μείγμα για να φτιάξεις κάθε μπιφτέκι. Πίεσε ελαφρά να γίνουν πιο επίπεδα και ράντισε τα μπιφτέκια σου με ελαιόλαδο. Αλατοπιπερωσε και πάλι και από τις δύο πλευρές
  • Βάλε τα μπιφτέκια στο γκριλ και ψήσε για 3′ λεπτά από κάθε πλερά. Βάλε και από μια φέτα τυρί πάνω σε κάθε μπιφτέκι ώστε να λιώσει. Παράλληλα βάλε το ψωμάκι στο γκριλ να πάρει λίγο χρώμα
  • Σε ένα τηγάνι ανάμειξε την κρέμα γάλακτος, το σκόρδο, το δενδρολίβανο και την πάπρικα. Άφησε το μείγμα να μειωθεί στο μισό. Κατέβασε τη σος από τη φωτιά και άφησέ τη να κρυώσει. Καθάρισε το τηγάνι και ζέστανε το φυστικέλαιο. Σόταρε το κρεμμύδι και τις πιπεριές να πάρουν χρώμα και άφησε επίσης να κρυώσουν
  • Βάλε το ψωμάκι σε ένα πιάτο και από πάνω μια μικρή ποσότητα από τη σος. Πάνω ακούμπησε από ένα μπιφτέκι, λίγο ρόκα μια φέτα ντοματάκι και μια φετούλα από το αγγουράκι τουρσί

Tip


Read More

And More