Μοσχαράκι stir fry

30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Τα γουοκ θα πάρουνε φωτιά και ένα υπέροχο πιάτο με τρυφερό μοσχάρι θα είναι στο πιάτο σε λίγα λεπτά. Δια χειρός Master Chef Γιάννη Λουκάκου…

Συστατικά

  • Για το μοσχαράκι – 400 γρ μοσχάρι φιλέτο ζουλιέν
  • 80 γρ ηλιέλαιο
  • 5 γρ κορν φλάουρ
  • 100 γρ κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 50 γρ τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 50 γρ σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 100 γρ κρεμμύδι, λεπτές φέτες
  • 50 γρ πιπεριές κόκκινες ζουλιέν
  • 50 γρ πιπεριές κίτρινες ζουλιέν
  • 50 γρ μπρόκολο, ελαφρά βρασμένο
  • 50 γρ μανιτάρια, λεπτές φέτες
  • 50 γρ φασολάκι μπιζέλι (snow peas)
  • 150 γρ σάλτσα σόγια
  • Υλικά για τη σάλτσα σόγια – 100 γρ μέλι
  • 40 γρ σκόρδο
  • 300 γρ νερό
  • 50 γρ ξύδι ρυζιού
  • 200 γρ σόγια

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι (wok κατά προτίμηση) σε πολύ δυνατή φωτιά.
  • Προσθέτουμε λίγο από το ηλιέλαιο στο μοσχάρι ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε λίγο κορν φλάουρ και ξανανακατεύουμε.
  • Τοποθετούμε στο τηγάνι σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα και αποσύρουμε.
  • Προσθέτουμε φρέσκο κρεμμύδι, σκόρδο και τζίντζερ μέχρι να μυρίσουν έντονα.
  • Προσθέτουμε κρεμμύδι, πιπεριές, μανιτάρια και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά.
  • Προσθέτουμε το μπρόκολο και τα φασολάκια στο τέλος και σοτάρουμε για λίγα δεύτερα.
  • Προσθέτουμε την σάλτσα και αν χρειαστεί πήζουμε με λίγο κόρν φλάουρ. Συνοδεύουμε με ρύζι ή noodles.
  • Τοποθετούμε τα υλικά σε μια κατσαρόλα και σιγοβράζουν για 5 λεπτά. Κρυώνουμε και διατηρούμε στη συντήρηση.

Tip

Πάλι έβαλς βούτυρο για να "κάψεις" τα noodles σου; Δες εδώ τι μπορείς να κάνεις για το αποφύγεις

Read More

And More