Μους σοκολάτας με δαμάσκηνα

3 ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ο Jamie Oliver βάζει τα δυνατά του να σε σαγηνεύσει παντρεύοντας τα μεθυσμένα δαμάσκηνα με μους σοκολάτας!

Συστατικά

  • 350 γραμμ. σκούρα σοκολάτα (70%)+ λίγη ακόμα για το σερβίρισμα
  • 100 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 10 αυγά
  • 40 γραμμ. ζάχαρη
  • Για τα δαμάσκηνα
  • 500 γραμμ. αποξηραμένα δαμάσκηνα
  • 150 ml ουίσκι
  • 100 ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ετοίμασε αποβραδίς τα δαμάσκηνα: βάλε όλα τα υλικά σε μπολ και άφησέ τα να μουλιάσουν όλη νύχτα.
  • Την επόμενη μέρα σπάσε τη τη σοκολάτα και λιώσε την σε μπεν μαρί (ή σε ένα μπολ που θα έχεις βάλει πάνω από ένα κατσαρολάκι με νερό που βράζει.
  • Βγάλε από τη φωτιά και άφησε να κρυώσει.
  • Ζέστανε την κρέμα σε κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ανάμιξε με τη σοκολάτα μέχρι να ενωθούν καλά.
  • Χώρισε κρόκους και ασπράδια
  • Χτύπα τα ασπράδια με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  • Ρίξε τους κρόκους μέσα στη σοκολάτα και ανακάτεψε καλά και μετά ρίξε τα χτυπημένα ασπράδια ανακατεύοντας απαλά για να μη χαθεί ο όγκος τους.
  • Βάλε τα δαμάσκηνα σε ατομικά μπολάκια ή σε ένα μεγάλο μπολ πιέζοντάς τα ελαφρά στα τοιχώματα.
  • Ρίξε τη μους και βάλε στο ψυγείο για 2 με 3 ώρες να δέσει.
  • Πριν σερβίρεις ξύσε από πάνω λίγη έξτρα σοκολάτα.

Tip

Αντί για ουίσκι μπορείς να βάλεις ρούμι!

Read More

And More