Μπισκότα γεμιστά με μαρμελάδα

30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ετοίμασε λαχταριστά μπισκοτά με γέμιση μαρμελάδα δαμάσκηνο, όπως τα ετοιμάζει η Βέφα Αλεξιάδου. Από τις συνταγές της διάσημης μαγείρισσας, όπως δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της www.vefashouse.gr!

Συστατικά

  • 2 1/2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κούπα βούτυρο
  • 3 συσκευασίες βανίλια
  • 3/4 κούπας ζάχαρη άχνη
  • 1 αυγό
  • μαρμελάδα δαμάσκηνο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Χτυπάμε το βούτυρο με το αλεύρι και τις βανίλιες να αφρατέψουν. Το μίγμα θα γίνει τρίμμα.
  • Ρίχνουμε τη ζάχαρη και το αυγο και χτυπάμε να γίνουν ένα μίγμα. Εάν η ζύμη είναι πολύ μαλακιά, προσθέτουμε λίγο αλεύρι.
  • Βάζουμε τη ζύμη επάνω σε μία λαδόκολλα και την σκεπάζουμε με άλλη μία κόλλα.
  • Με ένα πλαστάκι ανοίγουμε φύλλο, περίπου 3-5 χιλιοστά. Κόβουμε με κουπ-πατ, στρογγυλά κομμάτια και στρογγυλά με τρύπα.
  • Με μία σπάτουλα μεταφέρουμε τα κομμάτια σε ένα ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά.
  • Μόλις κρυώσουν βάζουμε λίγη μαρμελάδα στον πάτο του μπισκότου και μετά το καλύπτουμε με το κομμάτι με την τρύπα.
  • Γεμίζουμε το μπισκότο στη μέση με μαρμελάδα και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη αν θέλουμε.

Tip

Μπορείς φυσικά να επιλέξεις όποια γεύση μαρμελάδας σου αρέσει

Read More

And More