Μπουγάτσα στιγμής με τυρένια κρέμα

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μια μπουγάτσα από τα χεράκια σου με μπόλικη ζάχαρη άχνη και μυρωδάτη κανέλα. Η Μυρσίνη Λαμπράκη σου εξηγεί πως κάθε συνταγή μπορεί να γίνει εύκολη, απλή και απολαυστική.

Συστατικά

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 1 κιλό μυζήθρα γλυκιά
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού μυζήθρα ξινή
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού γάλα
  • 1 αυγό
  • 3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουερ
  • 3 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
  • Για το σερβίρισμα: ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)
  • Κανέλα (προαιρετικά)
  • Για το ψήσιμο: 2 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
  • 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού σόδα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τη γλυκιά μυζήθρα μαζί με την ξινή. Σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο βάζουμε ενάμισι φλιτζάνι γάλα και το ζεσταίνουμε
  • Στο μισό φλιτζάνι γάλα διαλύουμε το κορν φλάουερ και το ρίχνουμε στο υπόλοιπο γάλα που μόλις αρχίζει να βράζει
  • Ανακατεύουμε ζωηρά με μια ξύλινη κουτάλα και όταν αρχίσει η κρέμα να πήζει, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά.
  • Τότε προσθέτουμε το αυγό χτυπημένο και μισή κουταλιά της σούπας μαργαρίνη, Ανακατεύουμε ζωηρά, ώστε να ενσωματωθούν στην κρέμα
  • Ενώνουμε την κρέμα με τα τυριά
  • Αλείφουμε με μαργαρίνη ένα ρηχό ταψί στρογγυλό ή παραλληλόγραμμο
  • Απλώνουμε τέσσερα φύλλα, επίσης αλειμμένα με μαργαρίνη μεταξύ τους
  • Απλώνετε από πάνω την κρέμα, η οποία δεν πρέπει να ξεπερνά σε πάχος τα 3 – 4 εκ.
  • Στρώνουμε από πάνω 4 – 5 ακόμα φύλλα, τα οποία αλείφουμε με μαργαρίνη επίσης πολύ καλά
  • Φέρνουμε προς τα μέσα τις άκρες που περισσεύουν από το ταψί. Χαράσσουμε ελαφρά με τη μύτη ενός μαχαιριού, χτυπάμε τη σόδα με τη  μαργαρίνη και περιχύνουμε την μπουγάτσα.
  • Ψήνουμε στους 180 oC για 40 – 45 λεπτά
  • Σερβίρουμε την μπουγάτσα ζεστή, πασπαλισμένη με λίγη ζάχαρη και κανέλα

Tip


Read More

And More