Μυλοκόπι με χόρτα και τρίμμα αυγοτάραχο

45 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Ο Σεφ του εστιατορίου Αίγλη στο Ζάππειο, μοιράζεται με το TLIFE μια gourmet συνταγή με φιλέτο ψαριού. Ό, τι πρέπει για να τον “ξελογιάσεις” σε ρομαντικό δείπνο για δύο. Τι λες;

Συστατικά

  • 2 φιλέτα μυλοκόπι των 200 γρ το καθένα
  • 350 γρ ζωχοί
  • 200 γρ ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Θυμάρι
  • Ρίγανη
  • 2 φιλέτα αντζούγια
  • 300 ml ζωμός λαχανικών
  • 5 γρ στακοβούτυρο
  • Τρίμμα αυγοτάραχο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Τοποθετούμε τα ντοματίνια, το κρεμμυδάκι, σκόρδο, ρίγανη, θυμάρι, τα φιλέτα αντζούγιας και το ζωμό λαχανικών σε ένα ταψάκια
  • Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και μαγειρεύουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 για 1 ώρα
  • Παράλληλα, ζεματίζουμε τους ζωχούς σε καυτό νερό για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, λαδώνουμε και αλατίζουμε το μυλοκόπι και ψήνουμε στο γκρίλ για 12 λεπτά
  • Για το τελείωμα, τοποθετούμε σε ένα τηγανάκι τοποθετούμε τη σύβραση με τα ντοματίνια και τους ζωχούς
  • Τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση και τα αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Σε ένα βαθύ πιάτο, τοποθετούμε το μείγμα με τους ζωχούς και τα ντοματίνια, από πάνω τους βάζουμε το μυλοκόπι και πουδράρουμε με το τρίμμα αυγοτάραχο

Tip


Read More

And More