Νηστίσιμη Σπανακόπιτα

1 Ώρα και 30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Γιατί η πίτα δεν λείπει από το τραπέζι σου… Η Βέφα Αλεξιάδου σου δίνει τη συνταγή για την πιο νόστιμη σπανακόπιτα χωρίς αυγά, γάλα και τυρί! Για απολαυστική νηστεία…

Συστατικά

  • 1 κιλό σπανάκι φρέσκο
  • 1/3 του φλιτζανιού λάδι
  • 3/4 του φλιτζανιού κρεμμύδι τριμμένο
  • 8 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
  • 1/2 κούπα άνηθο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1/2 κιλό φύλλο κρούστας
  • 3/4 κούπας λάδι ή σπορέλαιο
  • 3/4 κούπα σόδα (ανθρακούχο νερό)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Καθαρίστε, πλύντε, ζεματίστε και στραγγίστε καλά το σπανάκι. 
  • Βάλτε το λάδι σε κατσαρόλα επάνω σε δυνατή φωτιά να κάψει, ρίξτε και σωτάρετε ελαφρά μέσα σ’ αυτό τα δύο κρεμμύδια και το πράσο.
  • Ρίξτε το σπανάκι, το άνηθο, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, ανακατέψτε και κατεβάστε το μίγμα από τη φωτιά.
  • Στρώστε σε ταψάκι τα μισά φύλλα λαδώνοντάς τα ένα – ένα. Απλώστε επάνω σ’ αυτά το μίγμα του σπανακιού, πασπαλίστε στην επιφάνεια λίγο πιπέρι φρεσκοκομμένο και στρώστε από επάνω τα υπόλοιπα φύλλα, λαδώνοντάς τα και πάλι ένα – ένα.
  • Χωρίστε την πίτα σε κομμάτια, περιχύστε τη με όσο λάδι περίσσεψε και βάλτε τη στο φούρνο, στους 200oC.
  • Ψήστε για 15′ λεπτά, βγάλτε την και περιχύστε τη με τη σόδα.
  • Ξαναβάλτε τη στο φούρνο και συνεχίστε το ψήσιμο, ώσπου να ροδίσει καλά η επιφάνεια της πίτας, 45′ λεπτά περίπου.

Tip


Read More

And More