Παγωτό Vinsanto

20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Η Nigella Lawson σου προτείνει μια… αρχοντική γεύση παγωτού με βάση το σαντορινιό βινσάντο!

Συστατικά

  • 584 ml κρέμα γάλακτος
  • 200 ml κρασί vinsanto
  • 8 κρόκους
  • 6 κουταλιές σούπας μαλακή καστανή ζάχαρη
  • παξιμάδια ή μπισκότα αμυγδάλου για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα και το κρασί σε μια άλλη.
  • Χτύπα τους κρόκου με τη ζάχαρη και ενώ χτυπάς ρίξε λίγο λίγο το ζεστό κρασί και μετά τη ζεστή κρέμα.
  • Ρίξε το μίγμα σε μια κατσαρόλα και βάλ’ το στη φωτιά να βράσει.
  • Ανακάτευε μέχρι να γίνει μια βελούδινη κρέμα, περίπου 10 λεπτά.
  • Μόλις πήξει, βγάλε από τη φωτιά και άφησέ το να κρυώσει.
  • Βάλε την κρέμα σε πλαστικό κατάλληλο για κατάψυξη και για παγωτό και βάλ’το στην κατάψυξη.
  • Κάθε μία ώρα για 3 τρεις ώρες πρέπει να το βγάζεις και να το χτυπάς είτε στο μίξερ ή με το χέρι ή με μίξερ χειρός για να μην κρυσταλλώσει.
  • Σέρβιρε σε ποτήρια κρασιού με θρυμματισμένα ή ολόκληρα μπισκότα.

Tip

Μπορείς να σερβίρεις με οποιαδήποτε γεύση μπισκότου σου αρέσει ακόμη και με σαβαγιάρ!

Read More

And More