Panzanella Marinara

10 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Ο Antonio Carluccio μας σερβίρει την πιο πλήρη και χρωματιστή καλοκαιρινή σαλάτα, με όλα τα στοιχεία της Μεσογειακής διατροφής, που δεν πρέπει να λείψει από το τραπέζι σου!

Συστατικά

  • 8 φέτες ξεραμένο χωριάτικο ψωμί
  • 300 γραμ. τοματίνια cherry κομμένα στη μέση
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 20 πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι και ψιλοκομμένες
  • 20 φύλλα βασιλικού+ μερικές κορυφές για το σερβίρισμα
  • 120 ml ελαιόλαδο
  • 1 κ.σούπας κόκκινο ξύδι
  • 8 φιλέτα αντζούγιας κομμένα στα 4
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Μαλάκωσε το ψωμί βρέχοντάς το με λίγο κρύο νερό.
  • Σπάσ’ το σε μπουκιές.
  • Βάλε το ψωμί, τα τοματίνια, τα κρεμμυδάκια, την πιπεριά, το σκόρδο, τις ελιές και το βασιλικό σε φύλλα σε σαλατιέρα και ανακάτεψε καλά.
  • Ρίξε το λάδι και το ξύδι και αλατοπιπέρωσε.
  • Ανακάτεψε καλά ώστε να πάει παντού το λάδι.
  • Σέρβιρε με τις αντζούγιες και με κορυφές από βασιλικό.

Tip

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μπαγιάτικο ψωμί που έχεις αργοψήσει σε χαμηλή θερμοκρασία στο φούρνο για να ξεραθεί ή και τα αγαπημένα σου παξιμάδια!

Read More

And More