“Πορτογαλικό” sandwich με μπριζόλα

1h 30'
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Ο Anthony Bourdain είναι διάσημος Αμερικανός σεφ, επιτυχημένος συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής και αναγνωρισμένος παρουσιαστής εκπομπών μαγειρικής και αυτό είναι το αγαπημένο πιάτο από το βιβλίο του “Appetites”.

Συστατικά

  • 4 χοιρινά μπριζολάκια, χωρίς κόκκαλο
  • 1/4 φλ. σόγια sauce
  • 1/4 φλ. λευκό κρασί ρυζιού
  • 1/4 φλ. σκούρο ξύδι
  • 1 κ. σούπας σησαμέλαιο
  • 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κ. σούπας σκόνη fice-spice
  • 1 κ. σούπας μαύρη ζάχαρη
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 1/2 φλ. τριμμένο ψωμί
  • 1- 1 1/2 κούπα σπορέλαιο
  • 8 φέτες ψωμί για τοστ
  • πάστα chili

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Χτύπησε τα μπριζολάκια, όπως θα έκανες ένα σνίτσελ, ώστε να έχουν πάχος 1cm.
  • Σε ένα μικρό μπωλ ανακάτεψε μαζί τη σόγια sauce, το κρασί, το ξύδι, το σησαμέλαιο, το σκόρδο, τη ζάχαρη και τη σκόνη five-spice.
  • Βάλε τα μπριζολάκια σε ένα πλαστικό σακουλάκι μαζί με τη μαρινάδα που μόλις ετοίμασες και άσε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
  • Σε τρία ξεχωριστά σκεύη βάλε το αυγό χτυπημένο με μια κουταλιά της σούπας νερό, το αλεύρι με αλάτι και τα τρίμματα ψωμιού.
  • Ζέστανε ένα βαθύ τηγάνι σε χαμηλή φωτιά με το σπορέλαιο.
  • Βγάλε τα μπριζολάκια από το ψυγείο, καθάρισε το πολύ σκόρδο και πέρασέ τα πρώτα από το αλεύρι, μετά το αυγό και τέλος το τρίμμα ψωμιού.
  • Τηγάνισε κάθε μπριζολάκι μόνο του για 5 λεπτά την κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.
  • Άφησέ τα να ταμποναριστούν σε αντικολλητικό χαρτί.
  • Ψήσε τα ψωμάκια και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • “Συναρμολόγησε” το sandwich και σέρβιρε με την πάστα chili στο πλάι.

Tip


Read More

And More