Ψάρι στη λαδόκολλα με λαχανικά

40 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
1
Mερίδες

Φιλέτο πέρκας κλεισμένο καλά στη λαδόκολλα με διάφορα λαχανικά στο φούρνο. Και όλη η γεύση και τα αρώματα μένουν εκεί… παρακολούθησε την Ιωάννα Τσολομύτη να το ετοιμάζει μόνο για το TLIFE στο TLIFE TV. Κάνε κλικ εδώ

Συστατικά

  • 3 καρότα κομμένα julienne
  • 10 μανιτάρια μικρά στρογγυλά
  • 1.5 κιλό πέρκα
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
  • 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 3 κλωναράκια άνηθο
  • 3 ντομάτες
  • 1 φινόκιο ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κολοκυθάκι κομμένο julienne
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί
  • Το χυμό από 2 λεμόνια
  • Θυμάρι
  • 1 φύλλο δάφνης

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Μαρίναρε το ψάρι λίγες ώρες σε λεμόνι πριν ξεκινήσεις τη συνταγή
  • Κόψε σε μερίδες και αλατοπιπέρωσε κάθε φιλέτο
  • Βάλε σε ένα τηγάνι λίγο ελαιόλαδο να κάψει και σόταρε ελαφρά το ψάρι
  • Στη συνέχεια βάλε το κρεμμύδι, το καρότο, τα μανιτάρια, τη σεληνόριζα, το φινόκιο και το κολοκυθάκι ψιλοκομμένα
  • Συνέχισε με το σκόρδο και το φρέσκο κρεμμυδάκι και σβήσε με λίγο χυμό λεμόνι
  • Αλατοπιπέρωσε τα λαχανικά σου και πρόσθεσε και το κρασί. Άφησε λίγο να φύγει το αλκοόλ και απόσυρε από τη φωτιά
  • Βάλε το ένα κομμάτι ψάρι στη λαδόκολλα, μια μερίδα με τα σοταρισμένα λαχανικά, το άλλο φιλέτο από πάνω και θυμάρι με φύλλο δάφνης
  • Βάλε λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι και ελαιόλαδο και από πάνω ροδέλες τη φρέσκια ντομάτας
  • Κλείσε καλά να μην χάσει τα υγρά του και ψήσε στο φούρνο στους 180oC για 15 λεπτά

Tip

Μύριζουν τα χέρια σου όταν μαγειρεύεις ψάρια; Υπάρχει λύση... Κάνε κλικ εδώ

Read More

And More