Ψαρονέφρι με πατάτες & creamy σος

1 Ώρα και 30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Η Αργυρώ ετοιμάζει χοιρινό ψαρονέφρι με ολόκληρες στρογγυλές πατατούλες και υπέροχη κρεμώδη σος!

Πηγή: argiro.gr

Συστατικά

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. μικρές φρέσκες πατάτες με τη φλούδα
  • 2 κομμάτια ψαρονέφρι κομμένο σε μενταγιόν
  • 2 πράσα (μόνο το άσπρο μέρος) κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 4 καρότα κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο ή μαϊντανό
  • Αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πλένουμε πολύ καλά και τρίβουμε τις πατάτες (θα τις χρησιμοποιήσουμε με τη φλούδα τους)
  • Τις βράζουμε για 20’-25’ μέχρι να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε και τις κόβουμε στη μέση
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι. Αλατοπιπερώνουμε και ροδίζουμε το ψαρονέφρι για περίπου 4’ από κάθε πλευρά
  • Το βγάζουμε σε πιατέλα, το σκεπάζουμε και το διατηρούμε ζεστό.
  • Προσθέτουμε στο τηγάνι τα πράσα και τα καρότα και τα αφήνουμε να μαραθούν για 4’-5’.
  • Προσθέτουμε το κρασί. Τρίβουμε το τηγάνι (ντεγκλασάρουμε) με σπάτουλα να διαλυθούν οι στερεοποιημένοι χυμοί του κρέατος
  • Ξαναβάζουμε το ψαρονέφρι και τις πατάτες κομμένες στη μέση.
  • Σκεπάζουμε το τηγάνι και βράζουμε για 15’ σε μέτρια φωτιά.
  • Σε αυτό το στάδιο πρέπει να έχουν μείνει ελάχιστα υγρά στο τηγάνι.
  • Προσθέτουμε τη κρέμα, το σχοινόπρασο και ελέγχουμε το αλατοπίπερο.

Tip


Read More

And More