Ψητές πατάτες με διάφορα γεμίσματα

1h 15'
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Η Martha Stewart έχει τη λύση για κάθε απλό ή σύνθετο πιάτο και αυτές οι ψητές πατάτες θα σε κάνουν να… λιώσεις!

Συστατικά

  • 4 μέτριες πατάτες με το φλούδι, πλυμμένες καλά
  • ελαιόλαδο
  • βούτυρο
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για το γέμισμα
  • Ξεπαγωμένο μπρόκολο, τριμμένο τσένταρ και ψιλοκομμένο, ψημένο μπέικον
  • Ξεπαγωμένο καλαμπόκι, ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σόγια σος
  • Κόκκινα φασόλια, μπέικον, γιαούρτι και ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
  • Ξινή κρέμα, ψιλοκομμένο ραπανάκι, πίκλες και σάλσα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς με τη σχάρα στην κεντρική θέση.
  • Βάλε αλουμινόχαρτο στη σχάρα σου.
  • Τρύπα τις πατάτες με ένα πιρούνι σε αρκετά σημεία και τρίψε τες με ελαιόλαδο.
  • Βάλε τις πατάτες στο φούρνο ψήσε τες μέχρι να τρυπιούνται εύκολα με ένα μαχαίρι, περίπου για 1 ώρα.
  • Βγάλε τες από το φούρνο και βάλ’τες σε ένα ταψί που έχεις στρώσει με λαδόκολλα.
  • Χάραξε τις πατάτες στη μέση ή με μαχαίρι ή με το χέρι ώστε να δημιουργηθούν σαν τσέπες.
  • Βάλε λίγο βούτυρο σε κάθε τσέπη και αλατοπιπέρωσε.
  • Γέμισε κάθε πατάτα με ένα από τα τέσσερα γεμίσματα που σου προτείνουμε και βάλε τες στο φούρνο για περίπου 5 λεπτά.

Tip


Read More

And More