Ψητό μαρούλι με dressing Ceasar-cado

15 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Η διάσημη Chef Rachel Ray μας συστήνει μια ακόμη εντυπωσιακή συνταγή. Κράτησε τις καρδιές των μαρουλιών και ετοίμασε ένα υπέροχο και υγιεινό συνπδευτικό για τα ψητά σου. Το λαχταριστό dressing Ceasar-cado θα δώσει ακόμη πιο ξεχωριστή γεύση στο πιάτο σου. Δοκίμασέ το μαζί με το κοτόπουλο Margarita ή το Mojito Chicken!

Συστατικά

  • Για το dressing Ceasar-cado: 1 μικρό αβοκάντο χωρίς το κουκούτσι
  • Το χυμό από δύο λεμόνια
  • 2 κ. γ. πάστα αντζούγιας
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. Worcestershire σος (Θα τη βρεις στα super market)
  • 1/4 του φλιτζανιού τυρί Pecorino
  • Aλάτι και πιπέρι
  • 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • Για τα μαγειρικά σπρέι: 2 μεγάλες καρδιές μαρουλιού, χωρισμένες στα δύο
  • Μαγειρικό σπρέι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το γκριλ ή το ειδικό αντικολλητικό τηγάνι με ραβδώσεις για γκριλ στο μάτι
  • Ανακάτεψε σε ένα δοχείο επεξεργαστή τροφίμων, το αβοκάντο, το χυμό λεμονιού, την πάστα αντζούγιας, τη σος  Worcestershire, το τυρί και αλατοπίπερο
  • Λιώσε όλα τα υλικά στο μιξεράκι και πρόσθεσε λίγο, λίγο και το ελαιόλαδο ώσπου να έχεις ένα πηχτό dressing
  • Στράγγιξε καλά τα μαρούλια (πρόσξε να μην τα κόψεις από τη βάση που τα συγκρατεί όλα μαζί
  • Βάλε στο gril, αφού το λαδώσεις ελαφρά με το μαγειρικό σπρέι, να κάνουν καφέ ραβφώσεις από κάθε πλευρά (περίπου 2 λεπτά)
  • Σέρβιρε τα ψητά μαρούλια με το dressing Ceasar-cado

Tip

Πετάγονται λίπη και λάδια όταν ψήνεις στο γκριλ του φούρνου; Κάνε κλικ εδώ και δες τι μπορείς να κάνεις!

Read More

And More