Ψητό μπουτάκι με δενδρολίβανο

2 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μια συνταγή με απλά υλικά που θα κάνει όμως το αρνάκι λουκούμι. Η εγγύηση είναι φυσικά ο διάσημος Chef Gordon Ramsay! Για εσένα που δεν μπορείς να σουβλίσεις αρνάκι…

Συστατικά

  • Ένα αρνίσιο μπούτι 2 με 2 1/2 κιλά
  • 1 κεφάλι σκόρδο
  • 1 ματσάκι δενδρολίβανο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 καρότα κομμένα σε κομμάτια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 1/2 λίτρο ζωμό κρέατος

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Με ένα κοφτερό μαχαίρι κάνε μικρές εσοχές στο μπούτι, πάνω από 30. Καθάρισε τέσσερις σκελίδες σκόρδο και ψιλόκοψέ τες βάζοντας από ένα κομμάτι σε κάθε εσοχή. Στη συνέχεια καθάρισε τα φυλλαράκια δενδρολίβανο γεμίζοντας και πάλι τις εσοχές
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 190oC.
  • Ζέστανε ένα μεγάλο τηγάνι και πρόσθεσε λίγο ελαιόλαδο. Πέρασε το μπούτι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
  • Μοίρασε τα καρότα και το κρεμμύδι σε ένα ταψάκι και ρίξε το κρασί και το ζωμό και από πάνω το μπούτι
  • Ψήσε στο φούρνο για 1 ώρα και 45′ λεπτα. Γύρισε το κρέας στο ενδιάμεσο για να ψηθεί καλά από όλες τις πλευρές. Αφού ψήθεί βγάλε από το ταψί και άφησε να σταθεί για μισή ώρα σε ζεστό μέρος σκεπασμένο
  • Βάλε το ζωμό από το ταψί σε ένα τηγάνι και αφαίρεσε τα καρότα και τα υπόλοιπα μυρωδικά. Άφησε να μειωθεί το ζουμί και να δέσει αρκετά
  • Σέρβιρε το μπουτάκι με το ζωμό και διάφορα ψητά λαχανικά

Tip


Read More

And More