Σαλάτα Με Κρητικό Παξιμάδι

20 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος chef του εστατορίου “Αλάτσι” είναι και αυτός στην παρέα της μαγειρικής εκπομπής του Mega. Ετοίμασε την εμπνευσμένη από την Κρήτη σαλάτα του και άσε στο TLIFE την δική σου κριτική. Οι τηλεοπτικοί Σεφ περνούν από την κριτική του TLIFE. 

Συστατικά

  • 2 φλιτζάνια από λάχανο της Κω
  • 2 φλιτζάνια από μαρούλι
  • 2 φλιτζάνια από διάφορα κρητικά χόρτα
  • 1 φλιτζάνι ντοματάκια, κομμένα στη μέση
  • 2/3 φλιτζανιού μαλακό, ανάλατο πρόβειο τυρί με ήπια γεύση
  • 4 κουταλιές της σούπας ρόδι
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • εξαιρετικό παρθένο Ελληνικό ελαιόλαδο κατά προτίμηση
  • αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση
  • 2 Κρητικά παξιμάδια κριθαρένια

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Καθαρίζουμε και τεμαχίζουμε το λάχανο και το μαρούλι με τα χέρια σε χοντρά κομμάτια.
  • Προσθέτουμε τα ντοματάκια, και το τυρί κομμένο σε κύβους.
  • Αναμειγνύουμε αυτά τα συστατικά σε ένα μπολ σερβιρίσματος μαζί με τα παξιμάδια.
  • Χτυπάμε το λάδι, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Περιλούουμε την σαλάτα και γαρνίρουμε με το ρόδι.
 

Tip

Μυστικό για τραγανή σαλάτα... κάνε κλικ εδώ

Read More

And More