Scottish shortbread

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Mια παραδοσιακή συνταγή για τα πιο υπέροχα βουτυρένια μπισκότα δια χειρός Jamie Oliver θα δώσει άλλη διάσταση στο τσάι, στον καφέ!

Συστατικά

  • 200 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 γραμμ. ζάχαρη +λίγη ακόμη
  • 125 γραμμ. ανάλατο βούτυρο αγελάδος
  • Για μπισκότα με γεύση
  • ξύσμα ενός πορτοκαλιού
  • 30 γραμμ. σκούρα σοκολάτα 70%
  • 1 κ.γλυκού γλυκάνισο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο σου στους 170 βαθμούς.
  • Ανακάτεψε το αλεύρι και τη ζάχαρη σε μπολ.
  • Τρίψε το βούτυρο με το αλεύρι με τα δάχτυλά σου.
  • Πρόσθεσε το αρωματικό που θέλεις (πορτοκάλι ή σοκολάτα ή γλυκάνισο ή χώρισε τη ζύμη και βάλε από ένα σε κάθε τμήμα ζύμης)
  • Μην ζυμώσεις το ζυμάρι απλώς πίεσέ το να γίνει λείο και επίπεδο, περίπου 1 εκατοστό παχύ.
  • Άπλωσέ το σε ταψί που έχεις βάλει λαδόκολλα και δώσ’ του το σχήμα που θέλεις (στρογγυλό, τετράγωνο ή ακόμη μπορείς να το κόψεις σε δάχτυλα).
  • Πασπάλισε τη ζύμη με λίγη ζάχαρη και ψήσε για 20 με 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
  • Άφησε να κρυώσει πριν σερβίρεις.

Tip

Όσο λιγότερο δουλέψεις και κουράσεις τη ζύμη τόσο πιο ωραία θα γίνουν τα μπισκότα αυτά.

Read More

And More