Sloppy Joes με τρυφερό κιμά

25 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Η Rachael Ray είναι Αμερικανίδα τηλεπαρουσιάστρια, chef, συγγραφέας μαγειρικών βιβλίων και επιχειρηματίας. Παρουσιάζει ταυτόχρονα τέσσερα προγράμματα μαγειρικής, ενώ οι εκπομπές της έχουν κερδίσει τρία Emmy Awards.

Συστατικά

  • 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 500 gr μοσχαρίσιος κιμάς
  • 1/4 φλ. μαύρη ζάχαρη
  • 1 κ. σούπας μείγμα μπαχαρικών για κρέας
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κ. σούπας ξύδι
  • 1 κ. σούπας Worcestershire sauce
  • 2 φλ. ντοματοπολτός
  • 2 κ. σούπας ντοματοπελτές
  • 4 ψωμάκια για burger φρυγανισμένα με βούτυρο
  • φέτες ντομάτας, πίκλες, πατατοσαλάτα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το λάδι και πρόσθεσε τον κιμά, σπάζοντάς το με μια ξύλινη κουτάλα
  • Ανακάτεψε τη μαύρη ζάχαρη με το μείγμα μπαχαρικών και ρίξε και αυτά στο τηγάνι.
  • Όταν καβουρδιστεί ο κιμάς πρόσθεσε το κρεμμύδι και την πιπεριά, χαμήλωσε τη φωτιά και πρόσθεσε το ξύδι και τη Worcestershire sauce και σοτάρισε για περίπου πέντε λεπτά.
  • Ρίξε στο τηγάνι τον ντοματοπολτό και τον πελτέ και ανακάτεψε καλά.
  • Χαμήλωσε κι άλλο τη φωτιά και σιγόβρασε τον κιμά για άλλα οκτώ λεπτά, μέχρι να απορροφηθούν τα πολλά υγρά.
  • Μοίρασε τον κιμά στα φρυγανισμένα ψωμάκια μαζί με ντομάτες και πίκλες και σέρβιρε με πατατοσαλάτα.

Read More

And More