Σου με σοκολάτα γάλακτος

2 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Μια γλυκιά πρόταση από τον Ηλία Μαμαλάκη. Όπως παραδέχεται ο ίδιος ο Ηλίας στην ιστοσελίδα του από όπου και πήραμε την συνταγή, μπορεί να είναι λίγο δύσκολη, όμως το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει…

Συστατικά

  • Ζύμη για τα σου: 2 νεροπότηρα αλεύρι
  • 2 κουτ σούπας φρέσκο βούτυρο
  • 2 νεροπότηρα χλιαρό νερό
  • 8 αβγά
  • Για τη μους: 400 γραμ πλήρες γάλα
  • 250 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • ½ λίτρο κρέμα γάλακτος
  • Για τη σάλτσα
  • 200 γραμ κουβερτούρα
  • 1 σφινάκι κονιάκ
  • 1 νεροπότηρο φρέσκο γάλα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ετοιμάζουμε κατ’ αρχήν τα σου. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 2 νεροπότηρα χλιαρό νερό και το φρέσκο βούτυρο και τα αφήνουμε να βράσουν.
  • Ρίχνουμε μέσα το αλεύρι και ανακατεύουμε γρήγορα μέχρι να σχηματιστεί μια σφικτή ζύμη.
  • Αποσύρουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε τα αβγά ένα-ένα περιμένοντας κάθε φορά να απορροφηθεί το προηγούμενο μέχρι να ρίξουμε το επόμενο.
  • Παίρνουμε ένα ταψί του φούρνου, το στρώνουμε με λαδόκολλα, βάζουμε τη ζύμη σε ένα κορνέ και φτιάχνουμε μικρά καρυδάκια με τη ζύμη πάνω στη λαδόκολλα.
  • Τα ψήνουμε στο φούρνο στους 170ο για περίπου 15 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Ετοιμάζουμε τη μους. Κτυπάμε τη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Ψιλοκόβουμε τη κουβερτούρα.
  • Ζεσταίνουμε το γάλα χωρίς να πάρει βράση και το αδειάζουμε σε ένα μπολ.
  • Ρίχνουμε μέσα τη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι η σοκολάτα να λειώσει και να ανακατευτεί καλά με το γάλα.
  • Όταν γίνει ένα ενιαίο μίγμα ρίχνουμε μέσα τη σαντιγί ανακατεύοντας απαλά και πάντα δεξιόστροφα.
  • Βάζουμε τη μους τουλάχιστον για 3 ώρες στο ψυγείο.
  • Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα και το κονιάκ.
  • Τα αφήνουμε να ζεσταθούν καλά και ρίχνουμε μέσα τη κουβερτούρα ψιλοκομμένη.
  • Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μίγμα και διατηρούμε τη σάλτσα χλιαρή
  • Με ένα μαχαιράκι ανοίγουμε τα σου στη μέση.
  • Τα γεμίζουμε με τη παγωμένη μους και τα ξαναβάζουμε στο ψυγείο γεμισμένα και έτοιμα για σερβίρισμα.
  • Όταν έρθει η ώρα να βγουν στον μπουφέ τα βγάζουμε και τα περιχύνουμε με τη χλιαρή σάλτσα σοκολάτας

Tip


Read More

And More