Σούπα κολοκύθας

50 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

O executive chef του ξενοδοχείου The Margi, Παναγιώτης Γιακαλής, σου προτείνει την πιο νόστιμη κολοκυθόσουπα!

Συστατικά

  • 1/3 μιας κολοκύθας καθαρισμένης, κομμένης σε μεγάλα καρεδάκια
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 3 γρ. κανέλα
  • Αλάτι-πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε στο λάδι σε χαμηλή φωτιά την κολοκύθα βάζοντας και λίγο αλάτι ώστε να βοηθήσει να βγάλει τα υγρά της.
  • Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί με τα υγρά τις, προσθέτοντας και την κανέλα ώστε να πάρει άρωμα. Θα χρειαστεί περίπου 30 με 40 λεπτά.
  • Μετά την χτυπάμε σε ένα μπλέντερ ώστε να ομογενοποιηθεί.
  • Σερβίρουμε στα πιάτα.

Tip

Μερικά σπιτικά κρουτόνς ή μπουκίτσες γαλλικής μπακέτας είναι ιδανικές για το σερβίρισμα!

Read More

And More