Σπετζοφάι

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Το σπετζοφάι είναι ένα λαχταριστό πιάτο που συναντούμε πολύ στην περιοχή του Βόλου. Ιδανικό για να συνοδεύσει ως μεζές το κρασί, τρώγεται ζεστό. Ο Ηλίας Μαμαλάκης σου δίνει τη συνταγή! Για να αγοράσεις τα υλικά σου κάνε κλικ εδώ
Πηγή

Συστατικά

  • ½ κιλό βολιώτικο λουκάνικο κομμένο σε μέτριες ροδέλες
  • 10 πράσινες πιπεριές κέρατο
  • 600 γραμμ. ντομάτες ώριμες περασμένες από το μύλο του πουρέ
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Χάραξε τις πιπεριές με ένα μαχαιράκι κατά μήκος.
  • Βάλε το μισό λάδι σε ένα τηγάνι και τηγάνισε ελαφρά τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν.
  • Βγάλ’ τες και άφησέ τες στην άκρη.
  • Καθάρισε το τηγάνι και πρόσθεσε το υπόλοιπο λάδι.
  • Ρίξε μέσα τα λουκάνικα και ψήσε τα μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
  • Πρόσθεσε τις πιπεριές και τη ντομάτα.
  • Άφησε να μαγειρευτεί το σύνολο μέχρι να φύγουν τα ζουμιά και να πήξει η σαλτσούλα.
  • Σερβίρεται ζεστό.

Tip

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις όλα τα είδη πιπεριάς για να γλυκάνει το φαγητό. Αν σου αρέσει μπορείς να βάλεις μέσα και κομματάκια μελιτζάνας αφού πρώτα τα τηγανίσεις ελαφρά.

Read More

And More