Ταλιατέλες με ψαρονέφρι, λιαστή ντομάτα και ανθότυρο

20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Το πιο τρυφερό κομμάτι του χοιρινού, το ψαρονέφρι σε μια λαχταριστή σάλτσα και ταλιατέλες. Η Αργυρώ έδωσε και πάλι τον καλύτερο εαυτό της με μια gourmet, αλλά κυρίως εύκολη και γρήγορη συνταγή. Ιδανική για απρόσμενες επισκέψεις…
ΠΗΓΗ: argiro.gr

Συστατικά

  • 500 γρ. ταλιατέλες
  • 1 (300-350 γρ.) ψαρονέφρι
  • 1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 10-12 ημιλιαστές ντομάτες (λαδιού) κομμένες στη μέση
  • 2/3 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κλαδάκι θυμάρι ή δεντρολίβανο
  • 200 γρ. ανθότυρο ή μανούρι σε τρίμματα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Κόβουμε το φιλέτο σε λεπτές φέτες. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρέας και από τις δύο πλευρές
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ολόκληρο. Αφήνουμε να γίνει διάφανο για λίγα λεπτά
  • Προσθέτουμε τις ημιλιαστές ντομάτες και σβήνουμε με το κρασί. Αρωματίζουμε με το θυμάρι
  • Αλατοπιπερώνουμε (με προσοχή το αλάτι γιατί οι λιαστές ντομάτες είναι αρκετά αλατισμένες)
  • Σιγοβράζουμε τη σάλτσα για λίγα λεπτά μέχρι να δέσει ελαφρά.
  • Στο μεταξύ έχουμε βράσει τα ζυμαρικά και όπως στάζουν τα ρίχνουμε στη σάλτσα. Αφήνουμε να βράσουν για 1΄
  • Τέλος προσθέτουμε το ανθότυρο σε τρίμματα και ανακατεύουμε
  • Σερβίρουμε αμέσως τρίβοντας πιπέρι και στάζοντας λίγο ελαιόλαδο

Tip

Προσθέτοντας τα ζυμαρικά όπως στάζουν σε μια σάλτσα, πετυχαίνουμε να δέσει με το άμυλο των ζυμαρικών η σάλτσα

Read More

And More