Τάρτα σοκολάτας

55 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ο Jamie Oliver σού προτείνει μια πολύ εύκολη συνταγή για τάρτα σοκολάτας με πλούσια γεύση σκούρας σοκολάτας και ένα υλικό έκπληξη: θαλασσινό αλάτι για το σερβίρισμα για αυτό το κάτι παραπάνω στη γεύση!

Συστατικά

  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 κ. σούπας ζάχαρη
  • μια πρέζα αλάτι
  • 50 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γραμμ. σοκολάτα με 70% κακάο κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 50 ml γάλα
  • 375 γραμμ. έτοιμη ζύμη για τάρτα
  • νιφάδες θαλασσινού αλατιού ή παγωτό για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180C.
  • Ξετύλιξε τη ζύμη και στρώσ’ την σε μια βουτυρωμένη ταρτιέρα των 23 εκατοστών.
  • Σκέπασε τη ζύμη με αντικολλητικό χαρτί, βάλε σε όλη την επιφάνεια ξερά φασόλια (για να μη σηκωθεί η ζύμη καθώς ψήνεται) και ψήσε για 10-15 λεπτά.
  • Αφαίρεσε τα φασόλια και το χαρτί και ψήσε άλλα 15 λεπτά να ροδίσει η επιφάνεια της τάρτας.
  • Βάλε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και το αλάτι σε κατσαρόλα να βράσουν.
  • Μόλις πάρει βράση κατέβασε από τη φωτιά και ρίξε το βούτυρο και τη σοκολάτα.
  • Ανακάτεψε να λιώσουν καλά.
  • Άφησε 1-2 λεπτά να σταθεί και ρίξε το γάλα ανακατεύοντας μέχρι το μίγμα σου να γυαλίσει.
  • Ρίξε την κρέμα αυτή πάνω στην τάρτα και άφησε την τάρτα σε θερμοκρασία δωματίου για 2 ώρες περίπου μέχρι να σφίξει η κρέμα.
  • Πριν σερβίρεις πασπάλισε με λίγο θαλασσινό αλάτι ή αν προτιμάς με παγωτό.

Tip

Μπορείς να παραλείψεις το αλάτι και να απολαύσεις την τάρτα σου χωρίς αυτό!

Read More

And More