Τέλειες ψητές πατάτες με φασκόμηλο

1h 10'
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Είναι το ιδανικό συνοδευτικό που προτείνει ο Jamie Oliver για κάθε γιορτινό ή καθημερινό σου γεύμα! Τα αρώματα του πορτοκαλιού και του φασκόμηλου θα σε πάνε απευθείας… στο βουνό!

Συστατικά

  • 2 κιλά μέτριες πατάτες
  • 2 πορτοκάλια
  • 1 μάτσο φρέσκο φασκόμηλο
  • 6 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • 8 σκελίδες σκόρδο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 220ºC.
  • Καθάρισε τις πατάτες και κόψε τες στη μέση ή στα 4 ανάλογα με το πόσο μεγάλες είναι.
  • Βάλε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και αλάτι να βράσει.
  • Ρίξε μέσα τις πατάτες και άφησέ τες 10 λεπτά.
  • Στράγγισέ τες καλά τινάζοντας το σουρωτήρι.
  • Κόψε μακριές λωρίδες από τη φλούδα του πορτοκαλιού χρησιμοποιώντας τον ξεφλουδιστή πατάτας.
  • Αφαίρεσε τα κλωνάρια του φασκόμηλου και κράτα μόνο τα φύλλα.
  • Άπλωσε το λάδι σε μια ρηχή λαμαρίνα και βάλε την στη φωτιά (ιδανικά χρειάζεται γκάζι) σε πολύ χαμηλή ένταση.
  • Βάλε τις φλούδες, το σκόρδο και το φασκόμηλο να τσιγαριστούν για 30 δευτερόλεπτα.
  • Βάλε και τις πατάτες και ανακάτεψε.
  • Βάλε τη λαμαρίνα στο φούρνο και ψήσε για 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να είναι τραγανές απ’ έξω οι πατάτες.

Tip

Δοκίμασε φρέσκο δεντρολίβανο ή θυμάρι εάν δεν σου αρέσει ή δεν βρίσκεις φρέσκο φασκόμηλο!

Read More

And More