Tιραμισού με φράουλες

15 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μια δροσερή παραλλαγή του διάσημου τιραμισού. Η πρωτότυπη βάση του έχει ιδιαίτερα φραουλένια γεύση. Για πιο δυνατό άρωμα, μπορείτε να προσθέσετε στο σιρόπι της φράουλας, λίγο μπράντι. Πηγή

Συστατικά

  • Για την βάση:1 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ
  • 100 γρ. φράουλες
  • ½ φλιτζάνι νερό νερό
  • 2 κουτ. σούπας άχνη
  • Για την κρέμα: 500 γρ. μασκαρπόνε
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 3 κουτ. σούπας άχνη
  • 150 γρ. φράουλες, ολόκληρες, καθαρισμένες
  • Για το σερβίρισμα: 100 γρ. φράουλες, κομμένες σε φετάκια

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Για το βάση: Βάζω τις φράουλες στο μπλέντερ και τις πολτοποιώ πολύ καλά. Σε μια μικρή κατσαρόλα, ρίχνω τον πολτό φράουλας, το νερό και την άχνη και βράζω για 2 λεπτά μέχρι να γίνει ένα ελαφρύ, αραιό σιρόπι. Το αφήνω στην άκρη να κρυώσει.
  • Για την κρέμα: Χτυπάω στο μίξερ, σε δυνατή ταχύτητα την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη σε σφιχτή σαντιγί. Αδειάζω την σαντιγί σε ένα μπολ και ρίχνω στον κάδο του μίξερ το μασκαρόπε. Το χτυπάω για 2-3 λεπτά μέχρι να αφρατέψει. Αδειάζω και το μασκαρπόνε στο μπολ με την σαντιγί και ανακατεύω καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως.
  • Συναρμολόγηση: Βουτάω τα σαβαγιάρ στο σιρόπι φράουλας για λίγα δευτερόλεπτα και τα στρώνω σε ένα τσέρκι 26 εκ. Αραδειάζω τις ολόκληρες φράουλες μέσα στο τσέρκι και στο τέλος καλύπτω με την κρέμα μασκαρπόνε και το βάζω στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να σφίξει.
  • Βγάζω το γλυκό από το ψυγείο, αφαιρώ το τσέρκι και διακοσμώ με τα φετάκια φράουλας.

Tip


Read More

And More