Τούρτα με μους λευκής σοκολάτας

1 Ώρα και 30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μια παραμυθένια τούρτα από τα χέρια της νικήτριας του Junior Master Cher Λίλιαν. Είναι η συνταγή που εκτέλεσε με απόλυτη επιτυχία στον τελικού του μαγειρικού show!

Συστατικά

  • Για το cake: 100 γρ. βούτυρο
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 100 γρ. γάλα
  • 170 γρ. αλεύρι
  • 3/4κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. σόδα
  • 40 γρ. κακάο
  • 60 γρ. πέρλες
  • Βανίλια
  • Αλάτι
  • Για τη μους: 265 γρ. λευκή σοκολάτα
  • 130 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 115 γρ. παχύρρευστη κρέμα γάλακτος
  • Για τη γκανάς: 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος
  • Για το σιρόπι: 400 γρ. νερό
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • Φλούδα από μισό λεμόνι
  • 4-5 σταγόνες χυμό λεμονιού

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Για το cake: Στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη καλά σε γρήγορη ταχύτητα έως ότου αφρατέψει
  • Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα ανακατεύοντας ενδιάμεσα
  • Συνεχίζουμε προσθέτοντας το αλεύρι με τις υπόλοιπες σκόνες εναλλάξ με το γάλα. (λίγο γάλα- λίγο αλεύρι)
  • Τέλος προσθέτουμε τις πέρλες, ανακατεύουμε με μια μαρίζ
  • Βουτυρώνουμε μια φόρμα 15cm και πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη
  • Ρίχνουμε μέσα το μίγμα και ψήνουμε στους 170οC βαθμούς για 50-55 λεπτά.
  • Για τη μους: Ζεσταίνουμε ελαφρώς τη σοκολάτα. Ζεσταίνουμε την κρέμα και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε πάνω από τη λευκή σοκολάτα αφήνουμε 1 λεπτό και ανακατεύουμε με το σύρμα
  • Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα 115 γρ. κρέμας σε παχύρρευστη μορφή και ενσωματώνουμε με το μίγμα λευκής σοκολάτας ανακατεύουμε με το σύρμα
  • Τοποθετούμε στο ψυγείο
  • Για το σιρόπι: Σε ένα κατσαρολάκι τοποθετούμε όλα τα υλικά
  • Μόλις το μίγμα πάρει βράση χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει για 4 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά
  • Αφαιρούμε τη φλούδα του λεμονιού και αφήνουμε να κρυώσει.
  • Για τη γκανάς: Ζεσταίνουμε την κρέμα και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε πάνω από τη σοκολάτα
  • Αφήνουμε για 1 λεπτό και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
  • Κόβουμε το cake σε τρεις δίσκους. Τοποθετούμε τον πρώτο δίσκο στη βάση
  • Σιροπιάζουμε, προσθέτουμε τη μους και συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο
  • Τελευταίο αφήνουμε τον τρίτο δίσκο, τον οποίο σιροπιάζουμε επίσης. Τοποθετούμε στο ψυγείο
  • Γλασάρουμε την τούρτα με την γκανάζ. Τοποθετούμε στο ψυγείο. Ανοίγουμε φύλλο φούξια με τη ζαχαρόπαστα και καλύπτουμε την τούρτα
  • Ανοίγουμε φύλλο με τη ροζ ζαχαρόπαστα και με τα δάκτυλά μας δημιουργούμε το σχέδιο που θέλουμε
  • Πλάθουμε με την τυρκουάζ ζαχαρόπαστα ενα μπαστουνάκι, το τρυπάμε με μια οδοντογλυφίδα και το καρφώνουμε στην κορυφή της τούρτας.
  • Με την κίτρινη ζαχαρόπαστα φτιάχνουμε τη φλόγα και τοποθετούμε πάνω στο `’κερί’

Tip


Read More

And More