Τυρένια αστεράκια

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Τυρένια αστεράκια που θα ικανοποιήσουν τον ουρανίσκο κάθε καλεσμένου διά χειρός Nigella Lawson! Δοκίμασέ τα!

Συστατικά

  • 200 γραμμ. τριμμένο καπνιστό τσένταρ
  • 50 γραμμ. μαλακό ανάλατο βούτυρο
  • 100 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις +λίγο ακόμη για το άνοιγμα
  • μισό κουταλάκι μπέικιν
  • μισό κουταλάκι αλάτι
  • μισό κουταλάκι τριμμένο τζίντζερ
  • κουπάτ αστεράκι των 5 εκατοστών

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Βάλε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και χτύπα μέχρι να γίνει η ζύμη ενιαία.
  • Κόψε τη ζύμη στα δύο, πάτα κάθε κομμάτι με το χέρι σου να απλώσει ελαφρά, τύλιξε κάθε κομμάτι με διαφανή μεμβράνη και βάλ’ τα στο ψυγείο για 15 λεπτά.
  • Άνοιξε το ένα κομμάτι ζύμης πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια σε φύλλο πάχους περίπου 2 εκατοστών και κόψε τα πρώτα αστεράκια.
  • Μάζεψε τη ζύμη που θα περισσέψει και άπλωσέ την ξανά για να κάνεις κι άλλα αστεράκια.
  • Βάλε τα αστεράκια σου σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήσ’ τα για 12-15 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.
  • Επανάλαβε τη διαδικασία και για το δεύτερο κομμάτι ζύμης.
  • Άφησέ τα να κρυώσουν πάνω σε σχάρα.

Tip

Η ζύμη μπορεί να σου τριφτεί την πρώτη φορά που θα την ανοίξεις σε φύλλο. Απλώς ξαναμάζεψέ την σε μπάλα και άπλωσέ την ξανά. Επίσης μπορείς να πασπαλίσεις τα αστεράκια σου με κάποιο μυρωδικό όπως θυμάρι ή ρίγανη για έξτρα γεύση!

Read More

And More