Βουτυρένια πουτίγκα με μαρμελάδα

1,5 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Απλά υλικά, πολλή αγάπη και το πιο εύκολο, comfort γλυκό είναι έτοιμο!

Συστατικά

  • 75 γραμμ. βούτυρο
  • 75 γραμμ. σταφίδες σουλτανίνα
  • 3 κ.σούπας σκούρο ρούμι
  • 10 φέτες μαύρο ή λευκό ψωμί
  • 10 κ.σούπας μαρμελάδα πορτοκάλι ή βερίκοκο
  • 4 μεγάλοι κρόκοι
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 3 κ.σούπας ζάχαρη
  • 500 ml κρέμα γάλακτος
  • 200 ml γάλα πλήρες
  • 1 κ.γλυκού τριμμένο τζίντζερ
  • 2 κ.σούπας καστανή ζάχαρη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Βουτύρωσε ένα πυρέξ του 1,5 λίτρου.
  • Βάλε τις σταφίδες σε ένα μικρό μπολ, ρίξε μέσα το ρούμι και βάλε το μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων για ένα λεπτό και μετά άφησέ τες να κρυώσουν λίγο.
  • Κάνε πέντε σάντουιτς με το ψωμί, το βούτυρο και τη μαρμελάδα (περίπου δύο κουταλιές σε κάθε σάντουιτς). Το βούτυρο που θα περισσέψει άφησέ το στην άκρη.
  • Κόψε τα σάντουιτς σε σε τρίγωνα και τοποθέτησέ τα ομοιόμορφα στο πυρέξ.
  • Ρίξε από πάνω τις σταφίδες με ό,τι υγρό έχει μείνει στο μπολ.
  • Χτύπησε τους κρόκους και το αυγό με τη ζάχαρη.
  • Ρίξε το γάλα και την κρέμα και ανακάτεψε.
  • Περίχυσε το ψωμί με το μίγμα του αυγού και άφησέ το να απορροφήσει για 10 λεπτά.
  • Ρίξε πάνω στο ψωμί το υπόλοιπο βούτυρο σε διάφορα σημεία.
  • Ανακάτεψε το τζίντζερ με την καστανή ζάχαρη και πασπάλισε το πυρέξ σου.
  • Ψήσε για 45 λεπτά ή μέχρι να πήξει η πουτίγκα σου και να ροδίσει.
  • Βγάλε από το φούρνο και άφησε το γλυκό 10 λεπτά να σταθεί πριν σερβίρεις.

Tip


Read More

And More