Χοιρινά μπριζολάκια και σαλάτα με κολοκυθάκια

2 Ώρες & 40 Λετπά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ο διάσημος σεφ μαγειρεύει για την Ελένη ένα φαγητό που κρατάει λίγο από το καλοκαίρι και μυρίζει κυριακάτικο barbeque! Συνταγή του Βασίλη Καλλίδη, όπως την παρουσίασε στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη.

Συστατικά

  • 8 χοιρινά μπριζολάκια
  • Φρέσκο θυμάρι ή ρίγανη
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
  • ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ:1 κιλό κολοκυθάκια μικρά
  • 300 γρ. ντοματίνια
  • Χυμός από 2 λεμόνια
  • 200 γρ. μυζήθρα ξερή
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
  • ½ ματσάκι άνιθος
  • ½ ματσάκι μαϊντανός
  • Λίγη ρίγανη
  • Αλάτι και πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αλατοπιπερώνουμε τα μπριζολάκια και ετοιμάζουμε μαρινάδα με τα υλικά της συνταγής
  • Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τα μπριζολάκια με τη μαρινάδα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες, ανακατεύοντας που και που, για να πιάσει η μαρινάδα καλά
  • Ζεσταίνουμε καλά το τηγάνι γκριλιέρα και ψήνουμε και από τος δυο πλευρές συνολικά 10-12 λεπτά σε πολύ δυνατή φωτιά
  • Βράζουμε τα κολοκυθάκια σε αλάτισμένο νερό για 7 λεπτά. Τα σουρώνουμε και τα κόβουμε σε χοντρά φετάκια
  • Ανακατεύουμε σε ένα μπωλ τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, τα μυρωδικά ψιλοκομμένα, το σκόρδο σε φετάκια, τη ρίγανη, τον χυμό, το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο
  • Αραδιάζουμε σε μία πιατέλα τα κολοκυθάκια και τα περιχύνουμε με την ωμή σάλτσα. Τρίβουμε από πάνω τη μυζήθρα στο χοντρό τρίφτη
  • Σέρβιρε τα μπριζολάκια ζεστά μαζί με τη σαλάτα

Tip


Read More

And More