Χούμους με φυστικοβούτυρο

10 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Η Nigella Lawson σου δίνει μια πιο κρεμώδη και πιο γευστική εκδοχή για το χούμους που είναι πολύ υγιεινή αν και θέλει προσοχή με τις θερμίδες!

Συστατικά

  • 800 γραμμ. (δύο κονσέρβες) έτοιμα ρεβύθια
  • 1 σκελίδα σκόρδο καθαρισμένο
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 6 κ. σούπας φυστικοβούτυρο
  • 3 κ.σούπας χυμό λεμόνι
  • 1 κ.γλυκού αλάτι
  • 2 κ.γλυκού κύμινο
  • 5 κ.σούπας γιαούρτι πλήρες
  • 2 κ.σούπας φυστίκια αράπικα ψιλοκομμένα
  • 2 κ.γλυκού καπνιστή πάπρικα (για το σερβίρισμα)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Στράγγισε και ξέπλυνε τα ρεβύθια.
  • Βάλε τα μαζί με το σκόρδο, 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το φυστικοβούτυρο, το λεμόνι, το αλάτι και το κύμινο στο μούλτι να πολτοποιηθούν.
  • Πρόσθεσε 4 κουταλιές γιαούρτι και ξαναχτύπα. Αν το χούμους είναι πολύ πηχτό πρόσθεσε άλλη μία ή δύο κουταλιές γιαούρτι και την ίδια ποσότητα σε λάδι.
  • Αλάτισε εάν χρειάζεται και πρόσθεσε περισσότερο λεμόνι εάν θέλεις.
  • Για να σερβίρεις, ανακάτεψε τα ψιλοκομμένα φυστίκια με την πάπρικα και πασπάλισε με αυτά το χούμους.

Tip

Σέρβιρέ το με κομμάτια πίτας ή τσιπς ή κράκερς ή μπαστουνάκια από λαχανικά.

Read More

And More