Cherry Truffles

1 Ώρα και 30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Απολαυστικές μπουκιές που κρύβουν μέσα τους γλυκά μαρασκίνο! Είναι σαν σοκολατάκι με βελούδινη γέμιση…..

Συστατικά

  • 1/2 του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 120 γρ. σταγόνες σοκολάτας
  • 24 κεράσια μαρασκίνο
  • 180 γρ. σταγόνες σοκολάτας για την επικάλυψη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ανάμειξε την κρέμα με το βούτυρο και τη ζάχαρη και βάλε σε κατσαρολάκι και μέτρια φωτιά να ζεσταθούν και να αχνίσουν
  • Κατέβασε από τη φωτιά και πρόσθεσε τη σοκολάτα να λιώσει. Άφησε να κρυώσει και να σφίξει αρκερά για 3 με 4 ώρες
  • Τύλιξε κάθε μαρασκίνο μέσα στην κρέμα αυτή, σε μια κουταλιά του γλυκού, αφήνοντας το κοτσανάκι να εξέχει. Άφησε να κρυώσει και πάλι
  • Λιώσε την υπόλοιπη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Αφού κρυώσει λίγο, 1-2 λεπτά βούτηξε τα κερασάκια να καλυφθούν από σοκολάτα και στρώσε σε λαδόκολλα να κρυώσουν καλά

Tip


Read More

And More