Chicken fingers με κρούστα από αμύγδαλο

Chicken fingers με κρούστα από αμύγδαλο | tlife.gr
Μέτρια
4 μερίδες
1 Ώρα

Ετοίμασεμια υγιεινή συνταγή την οποία θα δοκιμάσεις χωρίς τύψεις, αλλά θα λατρέψουν και τα μικρά παιδιά. Δεν είναι ανάγκη να βάλεις ένα τεράστιο Χ στα αγαπημένα σου πανέ. Μπορείς πολύ απλά να ψήσεις τα παναρισμένα Chicken fingers στο φούρνο, αποφεύγοντας το τηγάνισμα και το καμένο λάδι.

Συστατικά
  • ½ φλιτζάνι αμύγδαλα κομμένα σε φέτες
  • ¼ του φλιτζανιού αλεύρι ολικής άλεσης
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας πάπρικα
  • ½ κουταλιά της σούπας σκόρδο σε σκόνη
  • ½ κουταλιά της σούπας σινάπι
  • ¼ κουταλιά της σούπας αλάτι
  • φρέσκο πιπέρι
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 4 μεγάλα αυγά
  • Μισό κιλό στήθος κοτόπουλου
Τρόπος μαγειρέματος
  • Προθέρμανε τον φούρνο στους 250 βαθμούς.
  • Στρώσε ένα φύλλο λαδόκολλας σε ρηχό ταψί και ράντισέ το ελαφρά με λάδι.
  • Βάλε σε ένα μίξερ ή μπλέντερ τα αμύγδαλα, την πάπρικα, την σκόνη σκόρδου, το σινάπι, το αλάτι και το πιπέρι και ανακάτεψε για ένα λεπτό περίπου. Πριν τελειώσεις το ανακάτεμα πρόσθεσε στο μείγμα λίγο λάδι.
  • Βάλε το μείγμα σε ένα ρηχό πιάτο
  • Χτύπησε τα ασπράδια των αυγών σε ένα δεύτερο ρηχό πιάτο
  • Πέρνα τα φιλέτα διαδοχικά, πρώτα από τα ασπράδια και στη συνέχεια από το μείγμα με το αμύγδαλο και κάλυψε καλά το φιλέτο.
  • Ψήσε τα chicken fingers μέχρι να πάρουν ένα χρυσό-καφέ χρώμα και να είναι τραγανά. Υπολόγισε περίπου 20 με 25 λεπτά
* TIP ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Καλό θα ήταν να έχεις υπομονή με τα chicken fingers όσο ψήνονται. Μην βιαστείς να τα γυρίσεις γιατί μπορεί έτσι να καταστρέψεις την κρούστα τους.

Ψάχνετε κάποια συνταγή;
MENU
ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ