Chips κολοκυθιού

40 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Ψάχνεις για ένα τραγανό σνακ που όμως δεν θα σε κάνει να νιώθεις δεκάδες τύψεις; Τι λες για chips κολοκυθιού; Δοκίμασέ τα πριν βιαστείς να τα… υποτιμήσεις!!

Συστατικά

  • Ελαιόλαδο
  • 2 μέτρια κολοκυθάκια
  • 1/4 του φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα
  • 1/4 του φλιτζανιού τριμμένη φρυγανιά
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Καπνιστή πάπρικα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο σου στους 200oC και λάδωσε μια λαμαρίνα
  • Πλύνε τα κολοκυθάκια και κόψε σε λεπτέ ροδέλες ή “σερπαντίνα”. Ράντισε με ελαιόλαδο
  • Σε ένα μπολ ανάμειξε την παρεμάνα, το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα
  • Πάναρε το κολοκύθι στο μείγμα καλά να αποκτήσει μια στρώση και από τις δύο πλευρές και στρώσε σε μια σειρά στο ταψί
  • Ψήσε στο φούρνο για 20′-30′ λεπτά, να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανά
  • Χρησιμοποίησε σπάτουλα για να τα αφιαρέσεις όσο είναι ζεστά. Σέρβιρε αμέσως

Tip

To θέμα σου εδώ είναι να φύγει η υγρασία από το κολοκυθάκι και να γίνει τραγανό. Ίσως σε βοηθήσει καλύτερα η λειτουργία αέρα του φούρνου.

Read More

And More