Christmas Melted Snowman

1 Ώρα και 30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ο χιονάνθρωπος λιώνει πάνω στο μπισκοτάκι σου… μια πολύ έξυπνη ιδέα για να δώσεις ζωή στα χριστουγεννιάτικα μπισκότα σου! Δεν θα σε δυσκολέψουν και σίγουρα θα εντυπωσιάσουν!

Θερμίδες 150

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι αλεύρι ολικής άλεσης
  • ¾ του φλιτζανιού ξερή βρώμη (Quaker)
  • ½ κ.γ. Baking soda
  • ½ κ.γ. Αλάτι
  • ¼ του φλιτζανιού βούτυρο (ελαφρώς λιωμένο να είναι μαλακό)
  • ¼ του φλιτζανιού φυτικό λάδι
  • 1/3 του φλιτζανιού ζάχαρη
  • 1/3 του φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 βανίλια
  • 20-25 marshmallows
  • Καραμελάκια σε κόκκινο χρώμα για τα κουμπιά
  • 100 γρ. σταγόνες σοκολάτας
  • Πορτοκαλί χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • Για το γλάσο: 3 ασπράδια αυγού
  • 3 κ.γ. χυμό λεμονιού
  • 400 γρ. ζάχαρη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Τρίψε τη βρώμη σε ένα μπλέντερ να γίνουν πούδρα. Πρόσθεσε τη στο αλεύρι με την baking soda και το αλάτι
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε με ένα μίξερ το βούτυρο, προσθέτοντας το λάδι, τη ζάχαρη (μαύρη και λευκή), το αυγό και τη βανίλια. Συνέχισε μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες και μαλακό.
  • Συνέχισε προσθέτοντας το αλεύρι με τη βρώμη και το baiking soda, χτυπώντας στι μίξερ σε χαμηλή σκάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Σε αντικολλητικό χαρτί (λαδόκολλα), κάνε με ένα κουτάλι στρογγυλά μπισκότα αφήνοντας μερικά εκατοστά απόσταση μεταξύ τους.
  • Ψήσε ένα ταψί τη φορά για περίπου 15 λεπτά και άφησε να κρυώσουν 2-3 λεπτά πριν τα βγάλεις από το ταψί.
  • Βάλε στο ζεστό φούρνο τα marshmallows να μαλακώσουν
  • Χτύπησε όλα τα υλικά για το γλάσο να πάρεις ένα ομοιμόμορφο μείγμα. Κράτησε μια μικρή ποσότητα για αν την χρωματίσεις πορτοκαλί
  • Λιώσε σε μπεν μαρί και τη σοκολάτα να είναι έτοιμη
  • Άπλωσε το λευκό γλάσο στα cookies σαν λιμνούλα και γρήγορα γρήγορα κόλλησε ένα marshmallow στην μία άκρη
  • Ζωγράφησε την μύτη με το πορτοκαλί χρώμα και τα υπόλοιπα με τη σοκολάτα
  • Πίεσε και τα καραμελάκια για κουμπιά και τα cookies είναι έτοιμα

Tip


Read More

And More