Coffee Cake με γλάσο μελιού

55 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Πάμε στοίχημα πως αν σερβίρεις κάτι τέτοιο με τον απογευματινό καφέ, κανείς δεν πρόκειται να πιει καφέ; Ένα γλυκό σκέτη κόλαση που θα ξετρελάνει και τους πιο απαιτητικούς…

Συστατικά

  • 1/2 φλιτζάνι μέλι
  • 1/3 φλιτζανιού βούτυρο λιωμένο
  • 3 κ.σ. γλυκόζη
  • 2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • 4 κ.γ. χυμό λεμόνι
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια pecan ή απλά καρύδια
  • 1,5 φλιτζάνια βρώμη (κουάκερ)
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3/4 φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη
  • 1 κ.γ. μπέηκιν πάουντερ
  • 1/2/ κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1/2 κ.γ. κουταλάκι αλάτι
  • 2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
  • 2/3 φλιτζανιού ξινόγαλα
  • 1/4 του φλιτζανιού βούτυρο λιωμένο
  • 1,5 κ.γ. βανίλια
  • Μέλι για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 190ο βαθμούς. Βουτύρωσε “γενναία’ ένα στρογγυλό ταψάκι 23 εκατοστών και άφησέ το στην άκρη.
  • Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε το μισό φλιτζ μέλι, το 1/3 του φλιτζ βούτυρο, τη γλυκόζη , το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού. Ρίξε μέσα μισό φλιτζάνι από τα καρύδια. Άπλωσε το μείγμα στο ταψί και άφησέ το στην άκρη.
  • Βάλε το κουάκερ στο μπλέντερ να γίνει σκόνη. Ρίξτο σε ένα μεγάλο μπολ και πρόσθεσε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το άλλο μισό φλιτζ καρύδια, το μπέηκιν, τη σόδα και το αλάτι. Κάνε μια λακούβα στο κέντρο.
  • Σε ένα άλλο μπολ ανακάτεψε τα αυγά, το ξινόγαλα, τη βανίλια και το 1/4 φλιτζ λιωμένο βούτυρο. Ρίξε αυτό το μείγμα στη λακούβα με το αλεύρι και ανακάτεψε μέχρι να ενοποιηθούν. Μην ανησυχήσεις αν ο χυλός δείχνει σβωλιασμένος, έτσι πρέπει να είναι.
  • Ρίξε το χυλό πάνω από το μείγμα του μελιού που έχεις στο ταψάκι να πάει παντού.
  • Ψήσε για 25′ λεπτά. Βύθισε μια οδοντογλυφίδα στο γλυκό και θα πρέπει να βγαίνει στεγνή.
  • Μόλις το βγάλεις από το φούρνο κατευθείαν ξεφορμάρισέ το σε μια πιατέλα.
  • Όσο μέλι έχει μείνει στο ταψί ρίξτο πάνω στην πιατέλα.
  • Άφησέ το να κρυώσει και αν θες πριν το σερβίρεις ρίξε λίγο μέλι ακόμα.

Tip


Read More

And More