Cookies Κοτοπουλάκια

40 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Τραγανά και αρωματισμένα με λεμόνι και καρύδα. Tα βρήκα σε ένα blog του εξωτερικού και νομίζω πως αξίζει να μάθεις πως μπορείς να τα ετοιμάσεις. Υπολογίζοντας ένα, ένα τα υλικά ανακάλυψα πως είναι και ελαφριά. Μπορείς να το κάνεις ακόμη πιο healthy αντικαθιστώντας το λευκό αλεύρι με ολικής

Θερμίδες 62,5

Συστατικά

  • 2 κ.σ. βούτυρο μαλακό
  • 1/4 του φλιτζανιού μέλι
  • 1 μεγάλο αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
  • Το ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι – Plus 2 κ.σ. αλεύρι
  • Αλάτι στη μύτη του κουταλιού
  • 1 κ.γ. baking powder
  • 1 κ.γ. Limoncello
  • 1/2 φλιτζάνι άγλυκια τριμμένη καρύδα
  • Κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστκής
  • Πορτοκαλί ζαχαρόπαστα
  • Στρογγυλές τρουφίτσες σε μαύρο χρώμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε μια σταγόνα από το κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής σε λίγο νεράκι να διαλυθεί. Ράντισε το νερό με την καρύδα και ανακάτεψε καλά ώστε να δώσεις κίτρινο χρώμα. Καλό είναι να προσθέτεις το χρώμα λίγο, λίγο για να μην νοτίσεις την καρύδα.
  • Πλάσε με τη ζαχαρόπαστα περίπου 50 πορτοκαλί ποδαράκια. θα σε βοηθήσει να βάλεις μια μικρή μπαλίτσα και με μια οδοντογλυφίδα να σχεδιάσεις τα δαχτυλάκια
  • Ανάμειξε το αλεύρι με το αλάτι και το baking powder. Σε άλλο μπολ βάλε το βούτυρο, το μέλι και το αυγό με το ξύσμα  και το Limoncello. Ρίξε σταδιακά το αλεύρι στα υγρά υλικά και ανακάτεψε να πάρεις μια ομοίμορφη ζύμη. Τύλιξε σε μεμβράνη και βάλε στο ψυγείο να κρυώσει καλά το λιγότετο για δύο ώρες.
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 160oC. Μοίρασε τη ζύμη σου σε 24 κομματάκια. Κάθε κομμάτι θα το χωρίσεις σε δύο μέρη. Ένα μεγαλύτερο που θα είναι το σώμα και το πιο μικρό για το κεφάλι
  • Στρώσε δύο λαμαρίνες με λαδόκολλα και βάλε τις μεγαλύτερες μπαλίτσες αραιά. Με τα δάκτυλά σου πλάσε μια λακκουβίτσα στη μέση της κάθε μπάλα και στερέωσε δυνατά εκεί το άλλο κομμάτι για κεφάλι. Πίεσε καλά για να μην χαλάσει το σχήμα στο ψήσιμο
  • Πίεσε από δύο τρουφίτσες για ματάκια και στη συνέχεια κύλησε τα μπισκότα στην καρύδα να καλυφτούν καλά. Βάλε και πάλι τα μπισκότα στη λαδόκολλα και ψήσε για 15 λεπτά στο φούρνο να πάρουν ελαφρώς χρώμα. Βγάλε και άφησε να κρυώσουν καλά.
  • Τελείωσε με τη διακόσμηση. Με μια οδοντογλυφίδα αφαίρεσε την καρύδα από το σημείο που έχεις βάλει τα ματάκια και περίπου στο κέντρο του κεφαλιού όπου θα στερεώσεις το ράμφος. Βάλε ένα μικρό τριγωνάκι από τη ζαχαρόπαστα σε κάθε μπισκότο για ράμφος και και κόλλησε επίσης και τα ποδαράκια

Tip


Read More

And More